İdeal öğretmen ve öğrenci ilişkisi nasıl olmalı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İdeal öğretmen öğrenci ilişkisinin nasıl olması gerektiği konusunda İLKEM ÖSS kursu öğretmenleriyle düşüncelerini paylaşan Sosyal Bilimler Lisesi 10. sınıf öğrencileri, okul yaşamlarında karşılaştıkları sorunları ve durumları öğretmenlere anlatarak, ideal öğretmenin nasıl olması gerektiği konusunda öğrenci psikolojisinden örnekler verdi.

Yeni ÖSS müfredatı ve özel dershane öğretmenliği konusunda 2 haftalık hizmet içi eğitim semineri gören İlkadım Belediyesi İLKEM ÖSS kursu öğretmenlerine, Sosyal Bilimler Lisesi 10. sınıf öğrencileri, ideal öğretmen öğrenci ilişkisinin nasıl olması gerektiği konusunda öğrenci gözüyle görüşlerini aktardı.

Sosyal Bilimler Lisesi 10. sınıf öğrencileri İskender Züre, Tuba Ünal ve Ümit Melih Metintaş, okul yaşamlarında karşılaştıkları sorunları ve durumları öğretmenlere anlatarak, ideal öğretmenin nasıl olması gerektiği konusunda öğrenci psikolojisinden örnekler verdi. İdeal öğretmenlikle ilgili görüşlerini dile getiren Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, öğretmen ve öğrenci arasında öncelikli olarak duygusal bir bağın ve yaklaşımın olması gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencinin derse motivasyonunu sağlayabilmesi için öğretmeniyle iletişiminin çok önemli olduğuna dikkat çeken öğrenciler, "İdeal öğretmen, yılık eğitim müfredatına sıkı sıkıya bağlı olmalı, sadece konuyu zamanında anlatmaktan ve bitirmekten öteye öğrenciye konuyu özümsetmeli ve sevdirmelidir. Dersi anlatırken günlük hayattan örnekler vererek somutlaştırmalıdır. Ders anlatırken kısa ve öz konuşmalı, öğrencilerin anlamadığı yerleri farklı kelimeler kullanarak sabırla tekrar etmelidir. Sorulara yanlış

cevaplar verildiğinde öğrenciyi kesinlikle sınıf içerisinde küçük düşürücü tavırlar sergilememelidir. Öğrenciler başarısız olduklarında cesaretlendirilmelidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber