Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü: Kızılırmak suyu temiz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılırmak suyunun tehlikeli hastalıklara yol açtığını iddialara üzerine nehirde inceleme yapan Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılırmak Nehri'nin suyunun temiz olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Yalçın Şengül, Kızılırmak Nehri'nin suyunun kirli olduğu insan sağlığını etkilediği yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu belirterek, Kızılırmak Nehri'nde bakteriyel olarak hiçbir sıkıntının olmadığını açıkladı. Şengül, hiç kimsenin öküz altında buzağı aramaması gerektiğini belirterek, Kızılırmak ve içme suyuyla ilgili gerekli tahlillerin yapıldığını Kırıkkale'nin bu suyu 1980'den beri kullandığını vurguladı. Şimdiye kadar içme suyundan bulaşan bir

hastalığın olmadığını kaydeden Şengül, "İller Bankası o kadar yatırım yapmış. Bir araştırma olmadan o kadar para oraya verilir miydi? Biz zaten gerekli tahlilleri yapıyoruz. Şimdiye kadar ne dizanteri, ne difteri ne de tifo hastalığına yakalanan oldu. Bu tür açıklamaları yapanlar boş yere polemik çıkarmak isteyenlere itibar edilmemeli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber