Hakan Atilla'yı taşıyan uçak, İstanbul'a iniş yaptı

Ülkesine sadakatinin bedeli olarak 32 aydır Amerika'da hukuksuzca tutsak bulunan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla bugün Türkiye'ye geldi. Kendisine hoşgeldin diyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2019 11:42, Son Güncelleme : 24 Temmuz 2019 15:47

Ülkesine sadakatinin bedeli olarak 32 aydır Amerika'da tutuklu bulunan, tüm baskılara rağmen, hapisten çıkmak için Türkiye aleyhine hiçbir cümle kurmayan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla bugün saat 11:00 itibariyle İstanbul'a geldi.

Tüm dava süresince, şahsiyetli ve onurlu bir duruş sergileyen, Sayın Atilla'ya Hoşgeldin diyoruz.


ABD'de tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın bulunduğu uçak, İstanbul'a indi.

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve tutulduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Türk Hava Yolları'nın (THY) 19.05 uçağı ile New York JFK Havalimanı'ndan İstanbul'a gönderildi.

Hakan Atilla'yı havalimanından Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş uğurladı.

Hakan Atilla'yı taşıyan uçak 11.00 sıralarında İstanbul'a iniş yaptı.

Hakan Atilla'yı havalimanından Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş uğurladı.

Mehmet Hakan Atilla, 32 ay hapis cezasını tamamladıktan sonra 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a sevk edilmişti.

Hakan Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016'da ABD'de tutuklanan iş insanı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa süre kala 26 Ekim 2017'de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber