MEB'den Öğretmen Alımlarına Yönelik Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı 2007-2 öğretmen alımlarında yer alan e-devlet verilerine ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, adli sicil kaydı, askerlik durumu ve sosyal güvenlik kurumu ile ilişiğe dair veriler bağlamında, kurumlar arası otomasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiği ve olabilecek hata kontrolleri yapıldıktan sonra elektronik başvuru formuna yansıtılarak başvuruların alınmaya başlanacağı belirtildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007-2 ATAMA DÖNEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bilindiği gibi 2007-2 atama dönemine ilişkin 2007-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr ve http://personel.meb.gov.tr internet adreslerinde yayınlanmıştır. Söz konusu kılavuz hükümleri çerçevesinde yapılacak başvurular, 08-19 Ağustos 2007 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır.

Adayların tümünden istenecek olan Sabıka Sorgulama Belgesi, erkek adayları ilgilendiren Askerlik Durum Belgesi ile Açıktan ve Açıktan İlk Atama biçimleriyle başvuracak adaylardan istenecek olan T.C. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olmadığına ilişkin belgelerde yer alacak bilgiler, kurumlar arası otomasyon çalışmalarında son aşamaya gelinmiş ve olabilecek hata kontrolleri yapıldıktan sonra elektronik başvuru formuna yansıtılarak başvurular alınmaya başlanacaktır.

Adayların; sözü edilen kılavuzu dikkatlice okumaları, elektronik başvuru ekranına yansıyacak olan bilgileri kontrol etmeleri, istenilen belgeleri başvuru esnasında teslim etmeleri, başvuru ve onay sürecinin belirtilen ilke ve kurallar çerçevesinde tamamlanması hususunda azami özeni göstermeleri gerekmektedir.

İlgililere ve görevlilere önemle duyurulur.
08 Ağustos 2007
Personel Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber