ÖSYM, tercihleri hacklenen kıza ikinci bir şans verdi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Ağustos 2007 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'de internet üzerinden şifresi kırılarak yerine tercih yapılan Sümeyye Kesler, babasıyla başlattığı yasal mücadele sayesinde yeniden tercih hakkı kazandı. Sınavda oldukça iyi puan alan Sümeyye'nin şifresini kıranlar, genç kız için 2 yıllık bölümleri tercih etmiş

ERZİNCAN

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) tercih mağduru genç kıza, ÖSYM'den sevindirici haber geldi. ÖSS tercihleri, bilmediği kişilerce yapılan Sümeyye Kesler'e tercih hakkı yeniden verildi. ÖSS'de başarılı olan Sümeyye Kesler'in (18) yerine başkaları tarafından tercih yapılınca, genç kızın hayalleri yıkılmıştı. Babası Salih Kesler ile birlikte yasal hakkını arayan Sümeyye Kesler, önce ÖSYM'ye dilekçe vermiş, ardından da Cumhuriyet Savcılığı'na olay ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Genç kızın ve babasının çabaları sonuç verdi ve ÖSYM, genç kızın yeniden tercih yapmasını kabul etti. Kendisi adına başkaları tarafından 2 yıllık 6 tercih yapılan Sümeyye Kesler, ÖSYM'ye elden ulaştırdığı evrakla 4 yıllık fakültelerden 22 tercih yaptı.

ŞİFRESİNİ GİRİNCE ŞAŞIRDI

ÖSS'ye iyi bir hazırlık yapan ve sınav sonuçlarının ardından iyi puanlar elde eden Sümeyye Kesler, tercih yapmaya gittiğinde kendi yerine tercih yapıldığını öğrenmişti. Sümeyye Kesler, yasal hakkını aramak için önce ÖSYM'ye başvurmuş, ardından da babası ile birlikte gittiği Erzincan Cumhuriyet Savcılığı'nda suç duyurusunda bulunmuştu. ÖSS'ye giren Kesler, bu sınavda Eşit Ağırlık 1 puan türünde 333, Eşit Ağırlık 2 puan türünde ise 313 puan alarak tercih yapma hakkını kazandı. 4 yıllık fakülteler üzerinden tercihlerini büyük bir titizlikle hazırlayan Sümeyye Kesler, internet üzerinden tercihlerini girmek için dershaneye gittiğinde acı gerçekle karşılaştı. ÖSYM şifresini internet üzerinden giren Kesler, yanlış şifre girdiği yönünde sürekli uyarı alınca, ÖSYM'yi aradı ve yeni şifre aldı.

İKİNCİ ŞOK TERCİHLERDE

Kimlik bilgilerini ve şifresini yeniden giren Sümeyye Kesler, kendi adına 6 adet tercih yapıldığını görünce şok oldu. Ailesi ile birlikte hazırlamış olduğu tercihleri girememenin üzüntüsünü yaşayan Sümeyye Kesler, yasal hakkını aramak için ilk önce ÖSYM'ye dilekçe faksladı, ardından babası Salih Kesler (49) ile birlikte Erzincan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Genç kızın çabaları sonuç verdi ve ÖSYM genç kızın yeniden tercih yapmasına izin verdi. Genç kız 22 tercihi de kullandı. Olayın kendisini ve kızını çok üzdüğünü belirten baba Salih Kesler, yetkililerin durum karşısında kendilerine çok yardımcı olduklarını, bu sayede de kızının tercih hakkının geri verildiğini kaydetti. Kızının tercih yapamadığı için son birkaç gündür durumunun çok kötü olduğunu ifade eden Baba Kesler, ÖSYM'den gelen cevap üzerine kızının çok mutlu olduğunu söyledi. Kızının emeklerinin boşa gitmediğine sevindiğini belirten Baba Salih Kesler, "Durumu zamanında fark edip yetkili kuruluşlara gerekli başvuruyu yaptığımız için kızımın emeği boşa gitmedi." dedi. Öte yandan olay ile ilgili adli soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber