Nakli çıkan öğretmen 5 gün içine nasıl ev tutacak?

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin mazeret tayinlerinde başvuruları erkene almaması halinde, 29 Ağustos'ta tayini çıkan öğretmenlerin 5 Eylül'de ev tutup göreve başlayabilmesi için 3 günü bulunuyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Temmuz 2019 00:03, Son Güncelleme : 26 Temmuz 2019 15:37
Nakli çıkan öğretmen 5 gün içine nasıl ev tutacak?

Milli Eğitim Bakanlığı şuana kadar öğretmenlerin il içi ve il dışı tayinlerini yaptı.

Ancak öğretmenlerin mazeret tayinleri için başvuru süreci henüz başlamadı. Daha önce açıklanan takvime göre ilk aşama başvuruları 5 ila 9 Ağustos, ikinci aşama başvuruları ise 22 ila 27 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 29 Ağustos'ta açıklanacaktır.

Diğer taraftan, 2019-2020 eğitim dönemi çalışma takvimi güncellenmiş olup, bu yıl okullar 9 Eylül'de açılacaktır. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul birinci sınıflarda ise 5-6 Eylül'de uyum eğitimi yapılacaktır.

29 Ağustos'ta mazeret tayin sonuçlarının açıklanmasının akabinde, nakli çıkan öğretmenlere ev taşınması için verilen 15 günlük mehil müddetinden dolayı, öğretmenlerin değil 5-6 Eylül'de, 9 Eylül'de dahi göreve başlaması mümkün olmayacak, eğitim öğretim aksayacaktır.

Bu nedenle, Bakanlık Personel Genel Müdürlüğünün takvimde bir güncelleme yaparak, en azından ikinci aşama başvuru tarihlerini, Kurban bayramı haftasının tümüyle tatil olmaması halinde 15 Ağustos'tan başlatması uygun olacaktır.

İŞTE BAZI ÖĞRETMENLERDEN GELEN MESAJLAR

- İyi gunler 2019 ildisi tayinle tayinim Ankara'ya cikti. Eşime il disi tayiniyle bir yer cikmadi, ozur grubu atamalari bu sene 29 agustosta belli olacak 2 eylulde okul baslayacak 3 gun icerisinde hem ev tutup hem nasil tasinacagiz. Ankara buyuk bir yer, rastgele bir yer tutamayacagim cunku. Neresi cikacak belli degil, cocuklarimizi hangi okula yazdiracagim belli degil, bu magduriyeti benim gibi yasayan binlerce kiside var. Sizden ricam ozur grubu atamalarinin one cekilmesi icin haber yapmaniz saygilarimla

- Merhabalar özür grubu bekleyen bir öğretmenim. Zannımca diğer arkadaşların da dediği gibi ve şikayette bulunduğu duruma ben de katılıyorum . Öğretmenlerin özür grubu atamaları en azından bir hafta öne çekilmeli diye düşünüyorum diğer türlü bir çok arkadaş mağdur olacak. Ayrıca aile birliği esası göz önünde bulundurularak ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin ataması bir şekilde gerçekleştirmelidir ... iyi geceler diliyorum

İŞTE AĞUSTOS AYI TAKVİMİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber