TOKİ, alt gelir için başvuru sınırını 1090 YTL'ye yükseltti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), alt gelir grubuna yönelik konutlar için başvurularda azami net aile geliri şartını 840 YTL'den yaklaşık yüzde 30 artırarak 1090 YTL'ye yükseltti.

TOKİ, ocakta tüketici fiyatları endeksini (TÜFE) dikkate alarak, alt gelir grubuna yönelik konut satışlarında azami net gelir şartını, 765 YTL'den 840 YTL'ye yükseltmişti. Ancak, en düşük memur maaşı dikkate alınarak ve alt gelir grubundaki bir ailede, bir memur ve bir asgari ücretle çalışanın aynı anda olabileceği varsayımından hareketle, azami net gelir sınırı yeniden belirlendi.

İkamet şartı da aranıyor

Konuyla ilgili olarak yetkililer şu bilgiyi verdi: "Net geliri 840 YTL'nin üzerinde olanlar alt gelir grubuna yönelik konut projelerine başvuramıyorlardı. Diğer taraftan, orta gelir grubuna yönelik konutların taksitlerini de ödeyecek durumda değiller. Bu durumdaki ailelerin başvurularını dikkate alarak, net aile geliri üst sınırını, (net asgari ücret ve ilkokul mezunu 15. derece 1. kademe -eş ve çocuk yardımı hariç- en düşük memur maaşı) toplamı olan 1090 YTL'ye yükselttik."

Alt gelir grubuna yönelik konut projelerine başvurabilmek için, başvuru sahiplerinde, azami gelir dışında, "TC vatandaşı olmak, konutun yapıldığı il veya ilçe sınırları içinde en az 3-5 yıl ikamet ediyor olmak, TOKİ'den daha önce konut veya konut kredisi almamış olmak, kendisi-eşi veya velayeti altındaki çocukları adına gayrimenkulü olmamak, 30 yaşın üzerinde olmak" şartları aranıyor.

Bu projelerden konut almak isteyenler, 4-5 bin YTL peşinat ödüyor. Taksitler konut tesliminden sonra başlıyor ve 15 yıl vade uygulanıyor. Taksitleri de projeye göre 180-200 YTL'den başlıyor. Bu projelerden konut alan vatandaşlar, konutun borcu bitene kadar konutu devredemiyor ve ayrıca ikamet şartı aranıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber