Operasyon öncesi hazırlıkları ve işlemleri yapan zabıt katipleri de operasyon tazminatı alabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ağustos 2019 00:05, Son Güncelleme : 05 Ağustos 2019 12:38
Operasyon öncesi hazırlıkları ve işlemleri yapan zabıt katipleri de operasyon tazminatı alabilir mi?

Terör ve Örgütlü Suçlar bürolarında çalışan zabıt katipleri, her ne kadar emniyet personeli ile ortak çalışma yapsa da, 375 sayılı KHK'da sayılmadıklarından, terör veya operasyon tazminatı alamaz.

...Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda zabıt katibi olarak çalışmaktayım. Malumunuz üzeredir bizlerde dosyalar kapsamında operasyon yapıyoruz. Kolluğun yaptığı operasyon öncesi hazırlıklar ve sonrası işlemler, şüphelilerin tutuklama işlemleri, itirazları, tutukluluk gözden geçirmeleri, cezaevindeki talepleri, cezaevindeki takipleri, sağlıkla ilgili sorunları, tahliye işlemleri ve daha bunun gibi birçok işlem tamamen bizim tarafımızdan yürütülmektedir. Bizler de sürekli teröristler ve bunların avukatları ile muhatap oluyoruz. Bizler sürekli bir şekilde bu kişilerden tehdit alıyoruz. Bizim kendimizi koruyabileceğimiz hiçbir tutar yanımız yok. Bu kişilerin asılsız şikayetleri nedeni ile sürekli hem adli hem idari soruşturma geçiriyoruz. Bizlerde terör veya operasyon tazminatı alabilir miyiz?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinin A ve B bendlerinde;

"A-Olağanüstü hal ilan edilen bölgeler veya Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca müştereken belirlenecek kritik yörelerde özel harekat ve operasyon timi olarak görev yapan; Emniyet Genel Müdürlüğü emniyet hizmetleri sınıfı kadrolarında bulunanlar ile sözleşmeli uçuş personeline, subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve erlere ve operasyonları fiilen sevk ve idare eden karargah ve bürolardan bu fıkra uyarınca alınacak Cumhurbaşkanı onayında belirtilenlerde görevlendirilen personele 9000, erbaş ve erlere 4500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak aylık tutarı geçmemek üzere, fiilen görev yapıldığı sürece ve bu süre ile orantılı olarak ek tazminat, (B) fıkrasında yer alan tazminata ilave olarak ayrıca ödenir. Tazminat ödenecek yerleşim birimleri, aylık veya günlük olarak ödenecek tazminat miktarları, tazminatın ödenme usul ve esasları, hangi hallerde kesileceği Cumhurbaşkanı kararı ile tespit edilir......."

düzenlemesi yer almaktadır.

Yukarıda yer alan söz konusu mevzuata göre operasyon tazminatı sadece Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarında görev yapan personele ödeneceği anlaşılmaktadır.

Görev yaptığınız birimde emniyet hizmetlerinde görev yapan personel ile ortak çalışma yapmanız ve aynı zorlukları yaşamış olsanız bile yukarıda yer alan mevzuat hükmüne Adalet Bakanlığı çalışanları ifadesi eklenmediği sürece bu kapsamda yapılan ek tazminat ödemesinde faydalanamazsınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber