Tüm KPSS Adayları ÖSYM'den Bir Açıklama Bekliyor

2007 KPSS sınav sonuçları hem puanların yanlışlığı hem de netlerin eksik hesaplanması çerçevesinde hala tartışılıyor. Netlerinin eksik hesaplandığını iddia edenlerin nasıl hareket etmesi gerektiğini geçtiğimiz günlerde haberleştirmiştik. Ancak, bugün çok daha bir konuyu gündeme getiriyoruz. Memurlar.net forum üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldıkları bilgi çerçevesinde, ÖSYM'nin katsayıları değiştirdiğini belirtmektedir. Yapılan hesaplamalar bu değişikliği doğrular yöndedir. ÖSYM'nin daha fazla vakit kaybetmeden, katsayılar konusunda nasıl bir işlem yaptığını ve puan hesaplamasında nasıl bir yol takip ettiğini açıklaması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007 yılı KPSS sınav kılavuzuna göre Eğitim Bilimlerinin 0,4, Genel Kültürün 0,3, Genel Yeteneğin de 0,3 katsayısı üzerinden hesaplanması gerekmektedir. Ancak bu katsayılar üzerinden yapılan sorgularda, ÖSYM'nin açıklamış olduğu sınav puanlarına ulaşamamaktadır.

Diğer taraftan, memurlar.net forumunda dün gündeme getirilen ve tüm adayların doğru dediği yeni hesaplama şekli ÖSYM'nin bir değişikliğe gittiğini göstermektedir. Memurlar.net forumunda dile getirilen iddiaya göre eğitim bilimleri 0,3, genel kültür ve genel yetenek 0,5 katsayısı üzerinden değerlendirilmiş ve oluşan puan 6 katsayısı eklenmiştir.

Yüzbinlerce adayı ilgilendiren bu konuda ÖSYM'nin artık bir açıklama yapma vakti gelmiştir.

Memurlar.net forumundaki ilgili başlığa ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber