10 Ağustos 2007'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-11. CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİNE DOĞRU

-Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmasıyla Cumhurbaşkanı seçim sürecinin bugün başlaması bekleniyor. Buna göre TBMM Başkanı Toptan, sürece ilişkin takvimi açıklayarak sürece start verecek. Eğer süreç bugün başlatılırsa, Cumhurbaşkanı aday veya adaylarının 20 Ağustos'a kadar başvuru yapması gerekecek.

-TBMM Genel Kurulu da Meclis Başkanvekillerini seçecek. AKP kenisine düyen 3 başkanvekilinden birini MHP'yererek jest yaparken CHP Güldan Mumcu'yu başkanvekilliğine aday gösteriyor.

-ANKARALILAR BUGÜN YAĞMUR DUASINA ÇIKIYOR

-Ankara'da yaşanan kuraklık ve su sıkıntısının bitmesi için Ankaralılar Cuma namazından önce yağmur duasına çıkacaklar. Diyanet İşleri Başkanlığının onayı ve izni ile Ankara ve ilçelerindeki 800'e yakın camiide yapılacak duaya tüm "çoluk çocuk dahil tüm mahlukatların" katılması istendi.

-Ankaralılar, dün gece şehre verilmeye başlanan suyun musluklarından akmasını beklerken, yaşanan su sıkıntısı ve kesintilerine tepkiler devam ediyor. Çok sayıda sivil toplum örgutu değişik yerlerde konuyla ilgili görüşlerini dile getirecek ve eylem yapacak.(Saat:12.30)

-BBP'Lİ YAZICIOĞLU: "MEYDANLARA İP ATANLAR GÜLÜCÜK DAĞITARAK TOKALAŞIYOR"

-ANKA'ya konuşan BBP'li Yazcıoğlu, MHP lideri Bahçali'nin DTP'lilerle tokalaşmasının abartıldığını belirterek, "DTP'lilerle sarmaş dolaş olmamız gerekmiyor. Tiyatro gösterileriyle bir yerlere varmak mümkün değil? dedi.

-MAHKUMLAR SEÇİMLERDE CHP'Yİ TERCİH ETMİŞ

-Eski Adalet Bakanı Çiçek, 22 Temmuz tarihinde yapılan seçimlerde açılan ilk oy sandığının bir cezaevine ait olduğunu ve o cezaevinde de CHP'in yüzde 50 oy aldığını söyledi. Çiçek, hükümetin gündeminde af yasaları çıkartmanın bulunmadığını da belirtti.

-THY GREVE GİDERKEN GÖZLER BAKANLAR KURULU'NDA

-THY'de çalışanların evet demesiyle greve doğru bir adım daha yaklaşılırken, gözler Bakanlar Kurulu'na çevrildi. Bakanlar Kurulu istediği takdirde THY'deki grevi belirli sürelerle erteleyebilecek.

-TÜRK HİSSE SENEDİ PİYASASI TEMMUZ AYINDA DA KAZANDIRDI

-Mali danışmanlık şirketi Standard and Poor's'un Temmuz ayı araştırmasına göre aralarınad Turkiye'nin de bulunduğu yükselen piyasalar, gelişmiş ülkelerin piyasalarına göre iki kat daha fazla kazandırdı. Son 12 aylık döneme göre gelişmiş ülekelerdeki hisse senedi piyasalarının getirisi yüzde 21.5 olurken, 27 yükselen piyasanın getirisi yüzde 53.9 oldu.

-Türkiye'nin Temuz ayı getirisi ise yüzde 13.6 olarak gerçekleşti.

-FİNANSAL YATIRIM ARAÇLARININ REEL GETİRİ ORANLARI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, ?Temmuz 2007 Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları? istatistiklerini açıklıyor. (Saat:10.00)

-İŞ BANKASI'NDAN YENİ KREDİ ANLAŞMASI

-Türkiye İş Bankası ile Kredi Garanti Fonu A.Ş. arasında KOBİ'lerin İş Bankası kredilerinden daha kolay yararlandırılmalarına yönelik bir kredi anlaşması imzalanacak. İş Kuleleri'nde gerçekleştirilecek imza törenine İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve TOBB Bakanı Rifat Hisarcıklıoğlu katılacak. (Saat:9.30)

-PAKİSTAN'IN YENİ BANKNOTUNDA ?TÜRK BAYRAĞI? TARTIŞMASI

-Pakistan'da yeni hazırlanan 1000 Rupe'lik banknotlarda yeşil zemin üzerinde ay yıldız olan Pakistan bayrağında zemin rengi kırmızı yapılmasıyla başlayan tartışma devam ediyor.

-DSP PARTİ OKULU'NDA MEZUNİYET TÖRENİ

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Parti Okulu 4. Dönem Eğitim Programı'nın sertifika töreninde konuşma yapacak. (Saat:14.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber