Ani hava değişiklikleri felç tehlikesini artırıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ (İHA) - Hava sıcaklıklarında ani değişikliklerin, beyin damar hastalıklarında felç tehlikesini artırdığı belirtildi.

Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Zeki Tin, beyin damar hastalıklarına yol açan risk faktörlerini açıkladı. Dr. Tin, kişilerin felç tehlikesi riskini azaltmalarının kendi ellerinde olduğunu söyleyerek, "Diyabet, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, yüksek kilo, sigara ve alkol kullanımı beyin damar hastalıklarında felce neden olur. Bunların bir kısmını önlemek veya düzeltmek kişinin kendi elindedir. Hava sıcaklıklarında ani değişiklikler, risk altında olan bu kişilerin felç geçirmelerini

başlatabilir.

Bu nedenle riskli kişiler tansiyon, şeker, kolesterol ilaçlarını dikkatli kullanmalı, sonuçlarını yakından takip etmeli, sigara ve alkolü bırakmalı, yediklerine dikkat etmelidir. Sıcak havalarda, yüksek kalorili, yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durulmalı, sebze-meyve ağırlıklı gıdalar az miktarlarda sık sık alınmalıdır" dedi.

Dr. Zeki Tin, felç atağının başlamasının başlıca nedenlerinden birininde; kullanılan ilaçlara ara verilmesi, yanlış beslenme alışkanlığına devam edilmesi, ani öfke ve üzüntü verici olaylar, saat 10:00-16:00 saatleri arasında uzun süre güneşe çıkılması olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber