Diyanet'ten Gökçek'e cevap: Önce tedbir sonra Allah

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı: Önce tedbir sonra Allah

Melih Gökçek ?Her şey Allah'ın işi? sözünde ısrar edince, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu devreye girdi: Susuzluk Allah'ın cezası değil. Suyu hoyratça kullanmanın ve tedbir alınmamasının cezasını çekiyoruz. Sen önce tedbir al, sonra Alllah'a yalvar!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, susuzluğun suçunu kabul etmeyip ?Her şey Allah'ın işi, Allah'a yalvarın? diye ısrar edip, halka ?Ankara'yı boşaltın, tatile çıkın, banyo yapmayın, sadece saçınızı yıkayın? gibi tavsiyelerde bulununca, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu cevabı verdi.

Miraç Kandili programı için Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine gelen Bardakoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, susuzluk ve ?yağmur duası? konusunda açıklamalar yaptı.

Bu tür konularda maddi ve fiziki tedbirlerin alınması gerektiğini ifaden ederek, Allah'ın insanlara verdiği nimetlerin mutlaka ölçülü ve tasarruflu kullanılması gerektiğini söyleyen Bardakoğlu, Hz. Muhammed'in, ?akan bir ırmaktan abdest alırken bile suyu ölçülü kullanın? sözünü hatırlattı.

Bardakoğlu, şöyle devam etti:

DUA TEDBİRİN YERİNE GEÇMEZ

?Sadece Türkiye değil, bütün insanlık olarak dünya nimetlerini hoyratça kullandık. Şu anda hoyratça kullanmanın cezasını çekiyoruz. Dünyanın imkanlarını ve nimetlerini tasarruflu kullanmaya başarmamız gerekiyor. Bütün maddi ve fiziki tedbirlerin alınmasının ardından ellerin semaya açılmasıyla Allah'tan yardım istenmesi gerekiyor. Ne alacağımız tedbirin yerine dua geçer, ne duanın yerine tedbir geçer. Ne de tasarruf edilir. Bunlar birbirine alternatifi değildir. Bir arada başarmamız gereken şeylerdir. Keşke Türkiye olarak bugüne kadar üçünü birlikte başarsaydık, bu sıkıntılı günlere gelmemiş olurduk.

OKYANUSLARI BİLE KİRLETTİK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, ısrarla "Allah'a dua edin" diyor.

?Sadece Türkiye olarak değil, dünyanın da kirlendiği bir insanlık dramıyla karşı karşıyayız. Dünyanın dörtte üçlük kısmı su. Bitmez tükenmez okyanusları bile kirletir duruma geldik. İnsanlık, teknolojiyle birlikte ahlaki ve maneviyatı bir arada yaşatması gerekiyor. Teknoloji sadece yetmiyor. Teknoloji ve bilim ahlakının başarılması gerekiyor. Dinin bir amacı da dünyayı maddi ve manevi ayağıyla inşa etmeyi başarmaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber