Erdoğan "birden fazla aday" sinyali verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı için birden fazla aday gösterebilecekleri sinyalini vererek, "Liderlerle ben mi görüşürüm, aday olan arkadaşlarımız mı görüşür o belli olur. Arkadaşlar da olabilir, arkadaş da olabilir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Meclis Genel Kurul salonundan ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacaklarının sorulması üzerine, "Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantımız var. Aynı gün Merkez Yürütme Kurulu toplantımız var. Oturacağız takvimi berabece değerlendireceğiz" dedi. Erdoğan, muhalefet partilerinin liderleriyle görüşüp görüşmeyeceği sorusuna, "Artık liderlerle ben mi görüşürüm, yoksa aday olan arkadaşlarımız mı görüşür, o toplantılarda belli olur" karşılığını verdi. Erdoğan, 'Birden fazla aday gösterebilir misiniz?' sorusu üzerine ise, "Olabilir, arkadaşlar olabilir, arkadaş da olabilir" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, yeni kabineyi ne zaman Cumhurbaşkanı'na sunacağı sorusu üzerine sürecin başladığını hatırlatarak, "Süreç başladı. Bugün kabineyle ilgili süreç de başladı. En kısa sürede bitirip sunmayı düşünüyorum" dedi.

Erdoğan, kabineyi sunmak için yeni Cumhurbaşkanını bekleyip beklemeyeceği sorusuna ise "Öyle bir önyargım yok" şeklinde cevap verdi. Bu arada, Başbakan Erdoğan, Genel Kurul salonundan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'le birlikte ayrıldı. Erdoğan ve Gül, Meclis koridorlarında karşılaştıkları BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ile bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber