İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Samsung Galaxy Fold'un çıkış tarihi kesinleşti

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung'un uzun süredir beklenen ve ekranı katlanabilen tasarımıyla dikkat çeken yeni telefonu Galaxy Fold'un çıkış tarihi belli oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2019 21:51, Son Güncelleme : 01 Ağustos 2019 22:12
Samsung Galaxy Fold'un çıkış tarihi kesinleşti

Samsung'un 2019 yılı başlarında gerçekleştirdiği Unpacked isimli etkinlikte Galaxy S10 serisi telefonlarıyla beraber dünyaya tanıttığı Galaxy Fold'un ekranı ortadan ikiye katlanabiliyor. Geniş hali bir tablete benzeyen, katlandığında telefona dönüşen cihazın bazı teknik sorunlar nedeniyle çıkış tarihi ertelenmiş ve şirket tarafından bugüne dek bir tarih paylaşılmamıştı.

Samsung'a yakın kaynaklardan The Investor'un raporuna göre şirket, ilk olarak Güney Kore'de Galaxy Fold'un satışına başlamayı planlıyor. 18-20 Eylül tarihlerinde satışa sunulması beklenen ürünün dünya genelinde ne zaman satışa çıkacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Galaxy Fold'un satışa sunulacağı tarih ile Apple'ın yeni iPhone'larını tanıtacağı tarihin birbirine hayli yakın olması bekleniyor.

GALAXY FOLD'UN ÖZELLİKLERİ

Ekranın sağ üst kısmında kameralara ev sahipliği yapan bir çentiğin yer aldığı telefonun dış yüzeyinde ise 4.6 inç büyüklüğünde ve 840x1960 piksel çözünürlüğünde bir ekran daha yer alıyor. Ayrıca her iki ekran da 420 ppi değerine sahip. Genel olarak Galaxy S10 serisi ile aynı donanım özelliklerine sahip olan akıllı telefonda 7 nm üretim sürecine sahip Snapdragon 855 işlemci kullanılıyor. 12 GB LPDDR4x RAM ve 512 GB UFS 3.0 dahili depolama biriminin kullanıldığı modelde microSD kart desteği ise bulunmuyor.

Kapak kamerasında f/2.2 diyafram açıklığına sahip 10 Megapiksellik bir sensör kullanılmış. Arka yani ana kamera ise üçlü lens düzeni ile geliyor. f/2.2 diyafram açıklığına sahip 16 Megapiksellik ultra geniş açılı lens, 12 Megapiksellik ve f/1.5 - f/2.5 değişken diyafram açıklığına sahip geniş açılı lens ve 12 Megapiksel f/2.4 diyafram açıklığına sahip telefoto lens ana kamera düzenini oluşturuyorlar. Geniş açılı lens ve telefoto lensin ayrıca OIS desteği bulunuyor.

Ön kamera ise çift kamera düzenine sahip. 10 Megapiksellik f/2.2 diyafram değerine sahip ana lense, 8 Megapiksel f/1.9 diyafram açıklığına sahip RGB derinlik sensörü eşlik ediyor.

Content Video - Çinlilerden düşük bütçeli telefon: Honor 8S

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber