TOKİ Güngören'de dev bir kent inşa edecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 12 Ağustos 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Güngören'e dev bir kent inşa etmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 500 bin metrekarelik alanda yapılacak 12-15 bin arasındaki konutun inşasına önümüzdeki yıl başlanması planlanıyor.

Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman, rantçılara fırsat vermemek için arazinin yerini sır gibi saklıyor. 3 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Karaman, ?Güngören'deki bu alan Kentsel Dönüşüm alanı olarak ilan edildi ve 2007 başında TOKİ'ye devredildi. Şimdi proje aşamasındayız. 2008 yılında bu projeyi tamamlayıp uygulamaya koyacağız? dedi.

DÖNÜŞÜMÜ TETİKLEYCEK

Karaman, arazinin E5 cepheli, hem havalimanına hem de şehir merkezine yakın olduğu için yeni kentin Ataköy'e rakip olabileceğini kaydetti. Arazinin yüzde 84'ünün Hazine'ye ait, yüzde 16'sının ise şahıs malı olduğunu açıklayan Karaman,? Yüzde 84'ü devleti olduğu için çok rahat kamulaştırma yapılabilir? diye konuştu.

VATANDAŞI MAĞDUR ETMEMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Şu anda 4 bin 700 konut olan arazide, binaların yıkılarak 3 kademeli bir çalışma yapılacağını ifade eden Karaman, şu bilgiyi verdi: ?İlk aşamada burada yaşayan insanları mağdur etmeyecek şekilde takas yapılması yoluna gidilecek veya parası verilecek. Vatandaşı mağdur etmeden düşük gelir grupları için konutlar olacak. E5 cepheli lüks konutlar da olacak. Çünkü havaalanına yakın. Proje Güngören'deki en büyük sorunumuz olan kentsel dönüşümü de tetikleyecek. Güngören'de ikamet eden 500 konutun da buraya taşınmasıyla eski binaları yıkıp yeşil alan oluşturmak istiyoruz.? Yücel Karaman, burada çok yüksek katlı binalar istemediklerini de kaydederek, şöyle devam etti: ?Emsali çok yüksek olmayan, kendi bahçesi otoparkı olan, trafik sorunu çözülmüş, çocukların oyun alanları olan bir yer istiyoruz. Biz TOKİ'ye ?Her gelir grubuna göre yapabilirsiniz. Yeter ki Güng ö r e n ' i n kentsel dönüşü bozacak şekilde olmasın' dedik. Dol a y ı s ı y l a bir kısmı bölgede yaşayan insanlara yönelik o l a b i l i r .?

Ali KUŞ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber