Vekillerin şoför isyanı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Ağustos 2007 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis 23. Dönem çalışmalarına başlarken, milletvekillerinin TBMM yönetiminden ilk istekleri şoför oldu. Milletvekilleri yoğun Meclis çalışmalarından sonra uzun yolcukluklara çıkmalarının hayati tehlikeye neden olduğuna dikkat çekiyor.

BİLAL ÇETİN/ANKARA

23 Dönem milletvekillerinin TBMM Başkanı Köksal Toptan ile TBMM yönetiminden ilk istekleri şoför tahsis edilmesi oldu. Milletvekilleri yoğun Meclis çalışmalarının ardından Ankara içinde ve seçim bölgelerinde uzun süre araç kullanmak zorunda kalmaları nedeniyle şoför tahsis edilmesini istiyor. Birçok milletvekili trafik kazalarında kurban verilirken yeni milletvekilleri trafik canavarına kurban olmak istemiyor.

ORTAK HAVUZ KURULSUN

TBMM Divan Katibi ve AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi , milletvekillerine şöfor verilmesinin geçen dönemde gündeme geldiğini hatırlatırken ?Kamu kurumlarında atıl durumda pekçok şöfor var. Bunların milletvekillerine tahsis edilmesi gündeme geldi. Ancak bu gerçekleşmedi? dedi. Milletvekilleri şöfor olarak TBMM'de 100 kişilik bir havuz oluşturubileceği, ihtiyacı olan milletvekilinin buradan şöfor alabileceği belirtiliyor. TBMM'nin yeni İdare Amirleri'nden Hüsrev Kutlu da ?Milletvekilleri şöforları olmadığı için büyük sıkıntı yaşıyor. AK Parti genel merkezinde arabamı park etmek için 20 dakika park yeri aramak zorunda kaldım. Danışman gibi her milletvekili bir şöforda tahsis edilebilir? dedi.

HER İLE VEKİL BÜROSU

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem ise Meclis kulislerinin yol geçen hanına döndüğünü belirtirken ?Batı parlemantolarından kulislere sadece milletvekilleri girebiliyor. Buna çözüm bulunması lazım. Milletvekileri için illerde milletvekili ofisleri oluşturulabilir. Milletvekilleri haftada 3-4 gün bu bürolardan seçmenlerini işlerini takip edebilir?dedi.

CHP'li Büyükcengiz hayatını kaybetmişti

22. Dönem CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz, 1 Mart 2007'de Konya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmiştti. CHP Konya milletvekili Nezir Büyükcengiz, konya'nin güneysinir ilcesi yakinlarinda gecirdigi trafik kazasi sonucu hayatini kaybetti Anap Milletvekili Ömer Abuşoğlu, Osmaniye'de geçirdiği trafik kazasında yaralanmıştı. Kazara Abuşoğlu'nun eşi, gelini ve torunu da yaralanmıştı. Yine CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, trafik kazası sonucu yaralanmıştı.

Mazbatasını bile alamamıştı

Birçok milletvekili trafik canavarına kurban gitti. MHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Prof.Dr. Mehmet Cihat Özönder mazbatasını almak için Ankara'dan İstanbul'a gitmek için Esenboğa Havaalanına giderken aracının yoldan çıkması neticesinde hayatını kaybetti. Geçen dönem CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. ANAP Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu da trafik kazası neticesinde hayata veda etti. AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle'de geçirdiği trafik kazasında ağır şekilde yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber