İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

370 Adet Yorum ÖSYM'den Açıklama Bekliyor

memurlar.net forum üyelerinin tespiti çerçevesinde, 10 Ağustos 2007 tarihinde yayımladığımız "Tüm KPSS Adayları ÖSYM'den Bir Açıklama Bekliyor" başlıklı habere dair henüz hiçbir açıklama yapılmamıştır. Memurlar.net'e yorum yazabilmek için üyelik sistemi kullanılıyor olmasına rağmen, söz konusu bu habere 37 sayfa bir başka deyişle 370 adet yorum yazılmıştır. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. A. Ünal Yarımağan'dan açıklama bekliyoruz.

Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok güzel bir tespit yaptığı için "HAKKIMI ARIYORUM" rumuzlu üyemizin yorumunu yayımlıyoruz.

1- Netler hatalı (eksik-fazla)

2- Puanlamalar hatalı (eksik-fazla)

3- Hüseyin Çelik bir TV Programında "Öğretmen alımlarında branşlara göre KPSS taban puanlarını nasıl belirliyorsunuz?" sorusuna "OSYM den branşlara göre tüm adaylara ait puan sıralamalarını aldıklarını, daha sonra da o branştan kaç kişi alınacaksa o sayının iki katı kadar kişi hesaplanıp son en düşük puanlı kişinin puanının o branşa ait taban puan olarak tespit edildiğini" açıklamıştı. Yani bir branştan 500 öğretmen alınacaksa 500X2=1000 o branştan sınava giren bininci sıradaki öğretmen adayının puanına bakılacak, puanı örneğin 82 ise taban puan o branş için 82 olacaktır.

Yukarıdaki 1. ve 2. maddelerde bahsedilen hatalar nedeniyle MEB in her bir branş için tespit ettiği taban puanlar da yanlış hesaplanmıştır.

Sonuç: Bu nedenlerle 2007 KPSS Sonuçları ve yapılacak Öğretmen alımları için tespit edilen her bir branşa ait taban puanlar yanlış hesaplanmıştır.

Öğretmen atamaları ile ilgili yapılan işlemler MEB tarafından bir an önce durdurulmalıdır.

ÖSYM, okulların açılmasından önce öğretmen alımlarının gerçekleştirilebilmesi için, KPSS sınavına giren 205.000 Öğretmen adayının hepsinin sınav sonuçlarını dilekçe olmadan (çünkü neti ve puanı yanlışlıkla fazla hesaplanmış olanlar dilekçe vermeyeceklerdir) yeniden inceleyip puanlamalarda gerekli düzeltmeleri yapmalıdır.

Daha sonra tekrar MEB tarafından branşlara göre taban puanlar belirlenmeli ve daha sonra alım işlemleri yapılmalıdır.

Devletin Kurumları bu adaletsizliği, haksızlığı ve yanlışı bir an önce ortadan kaldırmak için üzerlerine düşen görevi yapmakla mükelleftirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber