Toplu sözleşme görüşmelerinde bugün
Toplu sözleşme görüşmelerinde bugün Tarım Orman Hizmet kolu ile Diyanet ve Vakıf Hizmet kolu teklifleri görüşülecek. Hizmet kollarının tekliflerinin görüşülmesi bugün itibariyle sona erecek.

Toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos 2019 tarihi itibariyle başlamıştı.
Memurlar adına masaya oturan Memur-Sen, var olan hizmet kollarının 11'inde de yetkiyi elinde bulunduruyor.
2 ve 3 Ağustos
Büro, Bankacılık ve Sigortacılık hizmet kolu
Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri kolu,
Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolu Toplu sözleşme teklifleri görüşüldü.
4 Ağustos
Yerel Yönetim Hizmet kolu,
Ulaştırma Hizmetleri kolu,
Kültür ve Sanat Hizmetleri kolu toplu sözleşme teklifleri görüşüldü.
5 Ağustos
Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri kolu,
Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri kolu,
Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri kolu toplu sözleşme teklifleri görüşüldü.
Bugün (6 Ağustos)
Tarım Orman Hizmet kolu,
Diyanet ve Vakıf Hizmet kolu teklifleri görüşülecek.
Hizmet kollarının tekliflerinin görüşülmesi bugün itibariyle sona erecek. 7 ve 8 Ağustos'ta Memurların geneline yönelik teklifler görüşülecek. 9 ve 15 Ağustos'ta da hizmet kollarına yönelik komisyon raporları müzakere edilecek.
HÜKÜMET 16 AĞUSTOS'TA İLK TEKLİFİ SUNACAK
Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet 16 Ağustos Cuma günü ilk teklifini sunacak. 20 Ağustos'ta mutabakat sağlanırsa toplu sözleşme imzalanacak. Mutabakat sağlanmazsa, Hakem Kurulu'na gidilecek.