İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gazinin mağduriyetini KDK giderdi

Kamu Denetçiliği Kurumunun "dostane çözüm yolu" kapsamında yaptığı temaslar sonrasında, bir gazinin TOKİ'den aldığı faizsiz konut kredisinin aylık geri ödeme miktarı düşürüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2019 12:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Gazinin mağduriyetini KDK giderdi

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) "dostane çözüm yolu" kapsamında yaptığı görüşmeler sonrasında, bir gazinin Toplu Konut İdaresinden (TOKİ) aldığı faizsiz konut kredisinin aylık geri ödeme miktarı azaltıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir gazi, TOKİ tarafından gazilere yönelik verilen faizsiz konut kredisinden faydalandı.

Geri ödeme taksit miktarının fazla olduğunu öne süren gazi, Toplu Konut İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlere Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik'teki "geri ödemenin maaşın 1/4'ü oranında kesilmek suretiyle yapılacağına" yönelik hüküm kapsamında değerlendirilmediğini belirterek, KDK'ye başvurdu.

Gazi, başvurusunda geri ödeme planının yeniden oluşturulmasını istedi.

Başvuruyu incelemeye alan KDK, şikayete ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu ve TOKİ'den bilgi, belge talep etti. Şikayeti "dostane çözüm yolu" kapsamında değerlendiren KDK, görüşme davetinde bulundu.

Yapılan temaslar sonrasında, gazinin kullandığı krediye ilişkin geri ödeme planı güncellendi. Gazinin 724 lira 57 kuruş olan taksit tutarı 489 lira 54 kuruşa düşürüldü.

Gazi, gönderdiği yazıda, sorununun çözüldüğünü belirterek KDK'ye teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber