Damacana su fiyatına sınırlama gelecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, dün akşamki toplantısında, başkentteki su kesintisini fırsat bilerek damacana ve pet şişe sularının fiyatlarında oynama yapan şirketleri ceza getirilmesi yönünde ilke kararı aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başkanlığında toplanan Meclis'in gündemine su konusu damgasını vurdu. Gökçek, "ASKİ'nin bütçesinde 250 trilyon paramız birikti. Yetkimiz olsaydı Gerede'yi çok rahat bitirirdik. Ancak yetki verilmeyince, paramızı alt ve üst geçite harcadık" dedi. Bu sırada CHP'li üyelerce yapılan "Kızılırmak'ın suyu zehirli deniliyor" eleştirisine ise karşılık Kesikköprü Belediye Başkanı Ömer Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "55 yıldır bu suyu içiyorum, hiç hastalanmadım" diye konuştu.

Toplantıda, Ankara'daki su kesintisi nedeniyle damacana ve pet şişe suyu fiyatlarında yaşanan fahiş artış için önlem alınması yönündeki önerge de gündeme alındı. Meclis, asgari ve azami rakkamlarla bir fiyat tarifesi oluşturarak, bu tarifeye uymayanlara verilecek cezaları belirlemesi için konuyu alt komisyona sevketti. Önümüzdeki günlerde alt komisyondan gelecek öneri çerçevesinde Meclis'in su şirketlerine yönelik karar alması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber