Diyanet-Sen: Aç karınla vaaz olmaz

Haber Giriş : 25 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Yıldız, ?Din görevlilerine ücret artışı yok, izin yok, tatil yok. Başkalarına var da bize niye yok?? dedi.

Yıldız, ? Bize kadro yok, sicil affı yok, kurum değiştirme yok, yok, yok, yok... Din görevlisi üvey evlat mı? Din görevlisi hakkını aramaktan ve maaşının düşük olduğundan bahsetmek istememiştir. Bunun sebebi görevinin ulviliğidir. Şimdi ayrıcalık değil, eşitlik ve ücret adaleti, en azından öğretmenler kadar maaş almak istiyoruz? dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Akar Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Sakarya'daki tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek sözlerine başladı.

?MASA BAŞI MEMURU DEĞİLİZ?
Diyanet-Sen'in toplu görüşme masasına oturma yetkisini aldığını belirten Yıldız, ?Böylece bağlı bulunduğumuz Memur-Sen Konfederasyonu'nu da görüşme masasına taşımış olduk. Bizi sahte üye kaydı yapmakla suçlayanların 3 yıldır gerçek olmayan üye sayıları ile haksız yetki aldıkları ortaya çıktı? diye konuştu.
?Din görevlisi olmak masa başı memuru olmaktan farklıdır? diyen Yıldız, halkın din görevlilerinden daha fazla ?erdem? beklediğini söyledi.

?ÖĞRETMENLER KADAR MAAŞ?
Din görevlilerinin haftada ortalama 41 saat çalıştığını anlatan Yıldız, şöyle devam etti: ?Din görevlilerine ücret artışı yok, izin yok, tatil yok. Başkalarına var da bize niye yok? Bize kadro yok, sicil affı yok, kurum değiştirme yok, yok, yok, yok... Din görevlisi üvey evlat mı? Din görevlisi hakkını aramaktan ve maaşının düşük olduğundan bahsetmek istememiştir. Bunun sebebi görevinin ulviliğidir. Şimdi ayrıcalık değil, eşitlik ve ücret adaleti, en azından öğretmenler kadar maaş almak istiyoruz.?

?YÜZDE 8'LİK ZAM TOPLU GÖRÜŞMELERİ ANLAMSIZLAŞTIRDI?
Hükümetin memur maaşlarında yapmayı öngördüğü yüzde 8'lik zamma da değinen Yıldız, zam oranının önceden belirtilmesinin toplu görüşmeleri anlamsız kıldığını savundu.

Yıldız ve sendika yönetim kurulu üyeleri konuşmanın ardından, ellerine aldıkları, ?Din görevlisi olmak suç mu??, ?Bakan Aydın, bir kez de Diyanet İşleri Başkanlığı'na bakaydın?, ?Aç karnına vaaz olmaz?, ?Din görevlisinin ahı titretir padişahı? yazılı dövizlerle basın mensuplarına poz verdiler.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber