Biyologlar artık o merkezlerde çalışamayacak

Biyologlar artık terapotik aferez merkezlerinde çalışamayacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ağustos 2019 00:30, Son Güncelleme : 08 Ağustos 2019 00:32
Biyologlar artık o merkezlerde çalışamayacak

Resmi Gazetede yayımlanan Terapötik Aferez Merkezleri Ve Üniteleri Hakkında Yönetmeliğe göre, daha önceden Terapotik Aferez Merkezlerinde, Aferez Sertifikası almış Biyologlar Teknik Sorumlu olabilirken, yeni yönetmeliğe göre Teknik Sorumlu olmaktan çıkarılarak yerine aferez sertifikası almış hemşire yetkisine sahip lisans mezunu Ebe ve Sağlık Memurları dahil edildi.

Eski Yönetmelik

Teknik sorumlu: Terapötik aferez uygulamaları ile ilgili ünitelerde en az üç yıl süre ile deneyimi olduğunu belgeleyen hekimler ve lisans mezunu hemşire ve biyologlar ile aferez yüksek lisansı yapmış diğer sağlık personeli.

Yeni Yönetmelik

Terapötik aferez merkez/ünitelerde aşağıda yer alan personeller arasından bir kişi teknik sorumlu olarak görevlendirilir.

1) Hematoloji uzmanı veya terapötik aferez sertifikası almış hekimler.

2) Kadro unvanı ile ilgili lisans mezunu olan ve aferez alanında lisansüstü eğitimi veya terapötik aferez sertifikası almış lisans mezunu hemşireler.

3) Kadro unvanı ile ilgili lisans mezunu olan ve aferez alanında lisansüstü eğitimi veya terapötik aferez sertifikası almış hemşire yetkisine sahip lisans mezunu ebeler veya lisans mezunu sağlık memurları.

Yönetmeliğin tamamı için tıklayınız. https://www.memurlar.net/haber/845393/terapotik-aferez-merkezleri-ve-uniteleri-hakkinda-yonetmelik.html

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber