Gül'den adaylık deklarasyonu: Herkesi kucaklaşacağım, tarafsız kalacağım

Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, Anayasanın kendisinin kılavuzu olacağını söyledi ve "herkesi kucaklayacağım, tarafsız kalacağım, devlet kurum ve kuruluşları arasında uyumu sağlayacağım" dedi.

Adaylık başvurusunun ardından Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Gül,yaptığı açıklamada bir anlamda "Cumhurbaşkanı adaylık deklerasyonunu" açıkladı. Konuşmasına "Seçim meydanlarındaki mesajı görmezlikten gelemem demiştim" diyerek başlayan Gül, "Benim adaylığım bir şekilde meydanlarda ve büyük kitleler tarafından destek gördü. Seçim sonrası bunu çok derin biçimde düşündüm. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere arkadaşlarımın görüşlerini aldım. Millete meydanlarda verdiğimiz sözü tutmak için aday olmaya karar verdim. Anayasa'dan aldığım güçle ve hakla bu müracaatımı gerçekleştirdim" diye konuştu.

Sözlerini "Bu yüce makamı temsil etmenin sorumluluklarının bilinci içindeyim" diyerek sürdüren Gül, seçilmesi halinde yapacaklarını şöyle sıraladı:

?-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası kılavuzumuz olacaktır. Anayasanın eksiksiz uygulanması temel hedeflerimden biri olacaktır.

-Tarafsızlık kesinlikle ilkem olacaktır. Bundan hiç kimsenin tereddüt etmemesini özellikle rica ediyorum.

-Laikliğin korunması temel ilkelerimden biri olacaktır. Bu konuda kimsenin kaygı duymaması gerekir. Bunun korunması için ne gerekiyorsa bu çabayı göstereceğiz.

-Devletin bütün kurum ve kuruluşlarının hassasiyetlerini biliyorum, bütün gayretimizi devletimizi, milletimizi güçlendirmek olacaktır. Bütün kurumlar arasında uyum sağlamak benim temel görevim olacak." Gül, açıklamalarını "tam bir tarafsızlık içinde, bütün vatandaşlarımızı koruyarak ve kucaklayarak anayasamızın rehberliğinde görevimi yapacağım" diyerek tamamladı.

Gül daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber