İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Elektronik sigara yeni tümörler yarattı'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdöl, "Elektronik sigara kullanımı arttıkça önümüze daha derinde ve tedavisi daha zor tümör vakaları çıkıyor" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Ağustos 2019 08:45, Son Güncelleme : 13 Ağustos 2019 08:46
'Elektronik sigara yeni tümörler yarattı'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, elektronik sigaranın sağlık açısından masum gösterildiğini ancak sigaradan çok daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Elektronik sigaranın bir kartuşunun 1.5-2 paket sigaraya eşdeğer olduğunu vurgulayan Erdöl, daha da ürkütücü bir gerçeğe dikkat çekti. Erdöl, "Elektronik sigara daha derinde ve tedavisi daha zor tümör vakaları yarattı. Elektronik sigara kullananlar, diğer sigaralarda bulunan nikotin miktarını alabilmek için daha derin nefes çekerler. Elektronik sigaranın yoğun olarak kullanıldığı bölgelerde akciğer kanseri ve diğer kanser türleri daha tehlikeli olarak karşımıza çıkmaya başladı.

Daha derinde ve tedavisi daha zor tümör vakalarına sıklıkla tanık oluyoruz. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) elektronik sigaranın gösterildiği gibi masum olmadığını ve bu konuda yapılan sağlık uyarılarının yetersiz olduğunu raporladı. Kanada Sağlık Ajansı, elektronik sigaranın nikotin zehirlenmesine yol açma veya nikotin bağımlılığını tetikleme gibi olumsuz etkilere yol açabileceği uyarısında bulundu. Dünya Sağlık Örgütü, elektronik sigaranın, 'Sigara bırakma tedavisi' olarak kabul edilemeyeceğini açıkladı" dedi.

GÜL KİREKLO

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber