Basın İlan Kurumu Genel Müdürü görevden alındı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Rıdvan Duran atandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2019 08:20, Son Güncelleme : 16 Ağustos 2019 09:36
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü görevden alındı

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları yayımlandı. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca görevden alınarak yerine Rıdvan Duran getirildi.

Yakup KARACA kimdir?

Yakup Karaca, 1960 yılında Ordu'nun Korgan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğreniminin ardından 1979 yılında Ordu İmam Hatip Lisesinden mezun olan Karaca, 1985 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

Ankara Üniversitesinden Avrupa Birliği Araştırmaları (1988) ve Johns Hopkins Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsünden Ortadoğu Araştırmaları (1991) dalında Yüksek Lisans diplomasına sahip Karaca, 2012 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ikinci lisans eğitimini tamamladı.

Çalışma hayatına 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak başlayan Karaca, 1996 yılında Planlama Uzmanı oldu. 2006 yılında bir ara Ankara'da yerleşik İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezinde çalışan Karaca, 2007 yılında tekrar DPT Müsteşarlığına dönerek Yayın ve Temsil Dairesi Başkanlığında görev yaptı.

2010 yılında DPT Müsteşarlığından emekli olan ve aynı yıl Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Karaca, 24 Haziran 2015 tarihinde Kurumumuza Genel Müdür olarak atandı.

Evli, iki çocuk babası olan Yakup Karaca, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Yeni atanan Genel Müdür Rıdvan DURAN kimdir?

Rıdvan Duran, 1972 yılında Sakarya'da doğdu. Orta öğrenimini Sakarya İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra Sakarya Üniversitesi'nde "Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri" bölümünde master yaptı. Adapazarı Belediyesi'nde 1994 yılında Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı olarak işe başladı.

1996-2004 yılları arasında Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. 2004-2008 Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 2014 yılına kadar Başkanlık Müşavirliği yaptı. 2014 yılında SASKİ Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sakarya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinin ardından Anadolu Ajansı İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevinde bulundu.

2017 Temmuz ayı itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü olarak atanan DURAN, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığı, Sakaryaspor Kulüp Asbaşkanlığı ve Başkan Vekilliği, Türkiye Karate Federasyon Asbaşkanlığı yapmıştır. Halen Türkiye Wushu-Kungfu Federasyonu Asbaşkanlığı görevi devam etmekte olup, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak Rıdvan Duran atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber