İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Toplu Görüşmelerin İlk Toplantısında Ne Oldu?

15 Ağustos 2007 tarih, saat 15:00'te başlayan toplu görüşmeler yaklaşık 3 saat sürdü. Masaya oturan tarafların gücünün eşit olmadığı, taleplerin duyulmazdan gelindiği, mutabakata varılan hükümlerin bile uygulanmadığı, uzlaştırma kurulu kararlarının hayata geçirilmediği, masada ne konuşulursa konuşulsun son sözü bakanlar kurulunun verildiği bir görüşmenin anlamsız olduğunu belirten KESK, geçen yıl aldığı kararı bu yıl da devam ettirdi ve görüşmelere katılmadı. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Sen ve yetkili sendikaları ile Memur Sen ve yetkili sendikaları katıldığı toplantı, saat 15:00'te başladı. KESK, görüşmeleri boykot etmesine rağmen, taleplerini içeren bir dosyayı görüşmeler öncesinde Bakan Şahin'e verdi. Toplantı başlarken de, Kamu Sen ve Memur Sen'in talepleri, yine bir dosya olarak Bakan Şahin'e iletildi.

3 saatlik toplantı sonunda geçen yıllarda olduğu gibi üç ayrı komisyon kurulmasına karar verildi. Bu komisyonlardan birisinde mali ve sosyal hakları, diğerinde demokratik haklar ve diğer konular, üçüncüsünde ise geçmiş yıllarda alınan kararların uygulama sonuçları incelenecek. Komisyon raporları daha sonra görüşme masasına getirilerek ortak bir sonuca ulaşılmaya çalışılacak.

Toplu görüşmeler, komisyonlardan gelecek raporlar doğrultusunda ilerleyecek... Komisyon raporlarına ek olarak ayrıca sendikalar, yetkili oldukları hizmet kollarındaki sorunları tek tek gündeme getirecek.

Toplantı sonunda kameralar karşısında bir basın açıklaması yapan Şahin, ücret zammı konusundaki bir soruyu da yanıtlarken konunun esasına girmediklerini, toplu görüşme süreci boyunca neleri konuşacaklarını tespit ettiklerini söyledi. Şahin, şöyle konuştu: ''Kurduğumuz komisyon, bu dosyalar üzerinde çalışacak. Bu taleplerin karşılanıp karşılanamayacağı, karşılanacaksa ne nispette karşılanacağı konusunda da tabii ki değerlendirme yapacak, daha sonra asıl değerlendirmeyi biz kendi görüşme masamızda belirleyeceğiz. Yüzde kaç olacak, seyyanen mi olacak, maktu mu olacak, yüzdelik mi olacak? Bütün bunları henüz konuşmuş değiliz. Komisyon çalışmaları ve sonuçları geldikten sonra gündemde sırası geldiğinde bunları değerlendireceğiz. Daha henüz işin başındayız.''

Diğer taraftan, görüşmeler sırasında emeklilerin de sorunlarının masada ele alınması gerektiğini belirten öneriler Bakan Şahin tarafından uygun görülmedi ve gündem konuları arasına alınmadı.

Toplantıda ikinci tur görüşmelerin 20 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00'da yapılması kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber