Bakanlıklar bölünüyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan sayısı artırılıyor

Erdoğan'ın bugün Sezer'e sunacağı listede 22 yerine 24 bakan bulunuyor

Başbakan Erdoğan, bugün Çankaya Köşkü'ne götüreceği Bakanlar Kurulu listesi için partisinin Merkez Yönetim Kurulu'ndan isim aldı. Dün yapılan MYK toplantısında Bakanlar Kurulu'nun sayısı ve nasıl bir liste oluşturulacağı tartışıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda, 22 olan bakan sayısının artırılması kararlaştırıldı. Şu anda görevde olan 59. hükümette Başbakan dışında 22 bakan bulunuyor. Birine başbakan yardımcılığı da eklenen 15 icracı bakanlığa ek olarak 2'si başbakan yardımcısı sıfatını taşıyan 7 de Devlet Bakanlığı bulunuyor. Erdoğan yeni kabinede Devlet Bakanlığı sayısını 9'a yükseltecek.

Yeni Devlet Bakanlıklarından bir tanesi AB Bakanlığı olacak. Böylece bugün Sezer'e sunulacak listede 24 isim yer alacak. Ancak daha sonra bazı bakanlıklar bölünecek ve bakan sayısı daha da artacak.

Bakanlıklar bölünüyor

MYK'da 5 bakanlığa bağlı birimlerde değişiklik yapılması ele alındı. Buna göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı genel müdürlüklerde değişiklik yapılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ikiye bölünmesi planlanıyor. Su sorunu nedeniyle gündeme gelen DSİ'nin, yeni kurulacak bakanlıklardan birine bağlanması düşünülüyor.

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Abdullah Gül'ün kabinede yer alıp almayacağı tartışıldı. MYK üyeleri, Gül'ün listeye girmesini aksi takdirde bunun TBMM iradesine saygısızlık olacağını vurguladılar. Erdoğan, bugünkü listeye Gül'ü yine Dışişleri Bakanı olarak götürecek. Gül, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yerine başka bir atama yapılacak.

Yıldırım Enerji Bakanı

Kulislerde Başbakan Erdoğan'ın Enerji Bakanlığı'na Binali Yıldırım'ı atamayı planladığı konuşuluyor. 59. hükümette Ulaştırma Bakanı olan Yıldırım'ın bu kez Enerji Bakanı olmasını planlayan Erdoğan'ın bakanlık bölündükten sonra Tabii Kaynaklar ayağını ayırarak bu göreve de Hilmi Güler'i atamayı düşündüğü belirtiliyor.

Erdoğan'ın bugün Sezer'e sunacağı kabine listesinde Hilmi Güler'e Devlet Bakanı olarak yer vermesi, Kemal Unakıtan'ın Maliye Bakanı olarak yerini korumasına kesin gözüyle bakılırken, Ali Babacan'ın da Devlet Bakanı olarak listede yer alması bekleniyor. Kabineye Ertuğrul Günay'ın da Devlet Bakanı veya Kültür Turizm Bakanı olarak alınacağı ileri sürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber