30 bin kişinin kredi kartı bilgileri, Rus 'hacker'ların elinde

Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir Bilişim Suçları polisi tarafından İzmir merkez, Aydın ve Kuşadası'nda düzenlenen operasyonda, Türkiye'nin en büyük kredi kartı dolandırıcılığı şebekelerinden biri çökertildi.

.D.'nin elebaşılığını yaptığı şebekenin, internet ortamında Rusya ve Ukrayna'daki bilgisayar korsanları ile bağlantı kurduklarını, bu korsanlardan para karşılığı yerli ve yabancı binlerce kişiye ait kredi kartı bilgilerini elde ettiklerini tespit eden polis harekete geçti. Bilgisayar korsanları tarafından sağlanan kredi kartı bilgilerinin kargo yoluyla İzmir'deki şebekenin elebaşısı S.D.'ye geldiğini belirleyen polis, zanlıların bu bilgileri kullanarak sahte kartlar hazırladıklarını ve bu kartlarla anlaşmalı işyerlerinden alışveriş yaptıklarını tespit etti. Şebeke üyelerinin, ellerinde bulunan yaklaşık 30 bin kredi kartı bilgisi ile sahte kredi kartı yapmakta kullanılan encoder, emboss, klişeler, printer, ribon, MSR 100, Tipper cihazlarını kullanarak sahte kredi kartı hazırladıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine şebekenin çökertilmesi için 11 kişilik özel bir ekip kuruldu. Ekip tarafından yaklaşık üç ay süren çalışma sonucu operasyon başlatıldı. Deliller ışığında harekete geçen ekipler, 11 Ağustos günü İzmir merkez ve Aydın'ın Kuşadası ilçelerinde eşzamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda şebeke lideri olduğu iddia edilen S.D. ile Y.A. (33), R.O.T. (27), M.Ü. (27), A.M.E. (37) ve S.M. (35) gözaltına alındı. S.D.'nin, internet ortamında 'Croft' nikini kullandığı ve bu nikle çeşitli ülkelerdeki hackerlarla bağlantı kurarak kredi kartı bilgileri elde ettiği ileri sürüldü. Hasan Çilingir, İzmir

zaman

Tam 30 bin kişinin kartını kopyalamışlar

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele ŞUbe Müdürlüğü ekiplerin kredi kartı dolandırıcılık çetesinin 18 üyesi yakalandı. Son yılların en büyük en büyük uluslararası kredi kartı şebekesine darbe vuran polis, internet ortamında, ?Croft? nickini kullanan Sait D. Ukranya ve Rusya uyruklu hackerlarla bağlantı kurup başkalarına ait kredi kartı bilgilerine ulaştığı belirlendi. Türk ve yabancı olmak üzere toplam 30 bin kişinin kredi kartı bilgisine sahip oldukları tespit edilen 1'i kadın 6 şebeke üyesinin, kartları kopyalayıp binlerce kişinin hesabından para çektikleri ortaya çıktı. Mali polisin iki ay süren istihbarat çalışması ardından Türkiye'nin çeşitli illerinde bu sahte kartlarla alışveriş yapan ve ve ATM'lerden para çeken 18 çete üyesini evlerinde, konutlarında 344 sahte kredi kartı, 724 boş kart, sahte kredi kartı hazırlamakta kullanılan 2 ?Encoder' cihazı, folyolar, metal kalıplar, pos cihazları, değişim isimlerle hazırlanmış sahte kimlikler, 3'ü diz üstü 4 bilgisayar ele geçirilen 10 kişi halen aranıyor.

Işıl ÖZTÜRK

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber