Yüksek tansiyon sorunu hızla artıyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 17 Ağustos 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 yılda yüksek tansiyon hastaları 1.5 milyarı aşacak. Sağlıksız yaşam biçimi yüksek tansiyona davetiye çıkarıyor

,

Uzmanlar sadece 20 yıl içinde yüksek tansiyon hastalarının sayısının bir buçuk milyarı bulabileceği uyarısında bulunuyor. Dünyanın saygın tıp dergilerinden Lancet'e göre, bu durumun sorumlusu giderek yaygınlaşan ?sağlıksız yaşam biçimi?...

Lancet tıp dergisine göre, dünya yüksek tansiyonla savaşı kaybediyor. Veriler, 20 yıl gibi kısa bir süre içinde yüksek tansiyon hastalarının sayısının bir buçuk milyarı bulabileceğini gösteriyor.

Lancet'e göre, bu durumun baş sorumlusu sağlıksız yaşam biçimi... Başka bir diğer deyişle hareketsizlik, çok tuzlu ve yağlı besinlerin tüketilmesi, alkol ve sigara kullanımı.

Uzmanlar ayrıca, hastaların tansiyonları normal seviyelere indiği anda tansiyon ilacı kullanmayı bırakmalarının hatalı olduğunu vurguluyor.

Yüksek tansiyon, vücutta bazı organların alarm verdiğini gösteren ilk ve en kolay ölçülebilir işaret olarak görülüyor.

Her 4 erişkinden birini etkileyen yüksek tansiyonun tehdit ettiği en önemli grupsa batı ülkelerinde yaşıyor. Gelişmekte olan ülkelere kıyasla gelişmiş ülkelerdeki risk yüzde 90 daha yüksek.

Tansiyon tedavisinde ilaçların düzenli kullanımının önemine işaret eden uzmanlar, egzersiz ve sağlıklı beslenmenin yaşam kalitesini artıracağını hatırlatıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber