'Annesinin oğlunun şehit olduğundan haberi yok aman görünmeyin'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası Yolu Haçbel sırtı Karıncalı köyü yol ayrımında teröristlerce askeri konvoya açılan ateş sonucu şehit düşen Komando Onbaşı Mustafa Baltacı (23)'nın amcası Sümer Baltacı tepkiliydi.

Amca şehidin annesi Zeynep Baltacı ve kız kardeşinin olaydan bilgisinin olmadığını, kız kardeşinin hamile olduğunu belirterek, basın mensuplarından görünmemelerini rica etti.

6 ay önce askere giden Mustafa Baltacı'nın üniversiteye hazırlandığı kazanamayınca da askere gitiği öğrenildi.

Bir de kız kardeşi bulunan Mustafa baltacının evin tek oğlu olduğu, baba Kubilay Baltacı'nın ise eşinin yanında olduğu bilgisi alındı.

Başharık Mahallesi Öğretmenler sitesinde bulunan taziye evinde gözyaşı hakimdi.

Amca Sümer Baltacı yeğeninin acısı ile 6 aylık askerin 20 senelik eşkiyanın önüne atıldığını belirterek, "Yem mi bunlar. Bütün ana kuzuları, bütün şehit aileleri bütün şehitler yem mi? Hangi ana 3 aylık 6 aylık eğitim görmüş kuzusunu eşkıyanın önüne atar. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir başsağlığı dileme ile, bir gelip ilgilenme ile bunlar olmuyor. Sadece benim evladım için değil bütün askerler için bunu söylüyorum. Eğitim eğitim eğitim." dedi.

Şehit haberini alan yakınları taziye için bir araya gelirken, aslında Turgut Özal Mahallesi'nde ikamet eden ailesinin de taziye evine getirileceği öğrenildi.

Amca Sümer Baltacı, şehit haberini annesi ve kız kardeşine en uygun şekilde vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Öte yandan aslen Elazığ doğumlu olan şehit erin cenazesi Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından getirileceği Malatya'da ikindi namazına müteakip şehir mezarlığındaki törenin ardından toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber