Başbakan: Fire istemiyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan: Fire istemiyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin bugün yapılacak ilk tur oylaması öncesinde milletvekillerini topladı. Erdoğan, tüm vekillere Genel Kurul'a eksiksiz katılmaları talimatını verecek. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci tamamlanıncaya kadar vekillere şehir dışına çıkma yasağı da getiren Erdoğan, "Fire istemiyorum, gevşeklik olmasın" uyarısını yapacak.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin bugünkü ilk tur oylaması öncesi milletvekillerini yakın markaja aldı. Oylamada 'fire' yaşanmaması için önce vekilleri bir yazıyla uyaran Erdoğan, bugün de AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı saat 12.20'de başladı.

Başbakan Erdoğan'ın toplantıda milletvekillerine 'Köşk' seçimlerine ilişkin bir dizi uyarıda bulunacağı öğrenildi. Vekillere 'Abdullah Gül nasıl olsa 3. turda seçilir diye gevşek davranmayın' uyarısında bulunacak olan Başbakan Erdoğan, tüm vekillerden TBMM Genel Kurulu'nda hazır olmalarını isteyecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminin tüm turlarında eksiksiz katılım isteyecek olan Başbakan Erdoğan, "Fire istemiyorum. Tüm milletvekilleri oylamaya katılsın. Olağanüstü bir durum dışında mazeret istemiyorum" diyecek.

İHA


BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN AKP MİLLETVEKİLLERİYLE TOPLANTISI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk tur oylaması öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP milletvekilleriyle bir araya geldi. AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda Başbakan Erdoğan'ın ve parti yetkilerinin, milletvekillerine Cumhurbaşkanı seçimlerinde izlenecek strateji hakkında bilgi vermesi ve bazı uyarılarda bulunması bekleniyor. Toplantının ardından Başbakn Erdoğan ve milletvekilleri AKP Genel Merkezi'nden TBMM'ye geçerek oylamaya katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber