İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Toplu Görüşmelerin İkinci Turunda Neler Konuşuldu?

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplu görüşmelerin ikinci turu yaklaşık 1,5 saat sürdü... Toplantıda, yetkili memur sendikalarının hizmet kollarına ilişkin talepleri ele alındı. Görüşmelerin ikinci turu Cumhurbaşkanı seçimleri nedeniyle erken sona erdi. Toplu görüşmelerin üçüncü turu 22 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Devamı için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerin ikinci turu sona erdi. Taraflar, 22 Ağustos Çarşamba günü tekrar bir araya gelecek.

Toplantıda, yetkili memur sendikalarının hizmet kollarına ilişkin talepleri ele alındı.

Toplu görüşmelerin üçüncü turu 22 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

TOPLU GÖRÜŞMEYE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ ARASI

-Memur toplu görüşmelerinin ikinci turu Cumhurbaşkanı seçimleri nedeniyle erken sona erdi. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bugünkü toplu görüşmelerde hizmet kollarının taleplerinin gündeme alındığını belirterek, "Şu ana kadar ücret konusu gündeme gelmedi. Büyük ihtimalle çarşamba günü ücret konularını el alacağız? dedi.

Memur toplu görüşmelerinin ikinci turu Cumhurbaşkanı seçimleri nedeniyle erken sona erdi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bugünkü toplu görüşmelerde hizmet kollarının taleplerinin gündeme alındığını belirterek, "Şu ana kadar ücret konusu gündeme gelmedi. Büyük ihtimalle Çarşamba günü ücret konularını el alacağız? dedi.

1.6 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmelerin ikinci turu Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle erken sona erdi. İki saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarının taleplerinin gündeme alındığını belirterek, ?Toplantıda yer almayan kültür, sanat hizmet kollarında çalışanların beklentilerin, ihtiyaçları ve talepleriyle ilgili heyetin başkanı sıfatıyla açıklama yaptım? diye konuştu.

-ÜÇÜNCÜ TUR 22 AĞUSTOS'TA-

Cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle toplantının çok faydalı olmayacağı kanaatine vardıklarını kaydeden Akyıldız, çarşamba günü (22 Ağustos) saat 10.00'da tekrar toplanacaklarını açıkladı. Çarşamba günü toplantıya kalındığı yerden devam edileceğini ifade eden Akyıldız, komisyondan gelen raporlar çerçevesinde diğer gündem maddelerine geçileceğinin altını çizdi.

Akyıldız, şu ana kadar ücret konusunun gündeme gelmediğini vurgulayarak, ?Büyük ihtimalle çarşamba günü ücret konularını el alacağız? dedi.

-MEMUR-SEN ?YEREL YÖNETİMLER BAKANLIĞI? İSTEDİ-

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplantıda hizmet kollarıyla ilgili bilgiler verildiğini kaydederek, şunları kaydetti:

?Başbakan Erdoğan'a bir çağrımız var. Bugün mahalli idarelerle ilgili olarak bir bakanlığımız yok. 1978'de Ecevit döneminde olduğu gibi biz Yerel Yönetimler Bakanlığı'nın kurulmasını istiyoruz. Çünkü İçişleri Bakanlığı denildiğinde güvenlik akla geliyor. Maalesef belediyeler akla gelmiyor. Devlet Bakanlığı da olabilir. Bir diğer konumuz ise Sosyal Denge Sözleşmesi. Fiilen biz toplu sözleşme yapmaktayız. Bu bir an önce hayata geçmelidir. Anayasal hakkımız olan yasanın çıkarılmasını istiyoruz.?

Belediyelerde çalışan sözleşmeli personel ve vekil memurların kadroya geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Aksu, ?İtfaiye ve zabıta memurlarının fiili tazminatlarının verilmesine dair geçen yıl bir mutabakat vardı. Bu mutabakatın yeni mutabakat altına alınarak uygulamaya geçirilmesini istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber