Demiröz, lojmanı için 30 milyarlık tadilat yaptırdığını, jakuzinin parasını cebinden ödediğini açıkladı

Haber Giriş : 27 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, TRT Genel Müdürü için tahsis edilen Gaziosmanpaşa'daki lojmanda yapılan bakım ve onarım işlerinin tutarının, yaklaşık 30 milyar lira civarında olacağının tahmin edildiği bildirildi.

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, basında TRT'ye ait lojmanlarla ilgili bazı iddiaların yer aldığı hatırlatılarak, TRT Genel Müdürlüğü mülkiyetinde Ankara Gaziosmanpaşa Çayhane Sokak'ta bulunan 43 no'lu apartmanda, kurumun genel müdürleri için Kamu Konutları Yönetmeliği çerçevesinde lojman tahsis edildiği bildirildi.

Lojmanların gerekli bakım ve onarım işlerinin, Kamu Konutları Yönetmeliği çerçevesinde yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:''Sözü edilen lojman ise daha önceki dönemlerde birleştirilmiş bir daire olup, kurumun eski genel müdürleri tarafından görev sürelerince kullanılmış ve 2003 yılının Mart ayından beri de boş kalmıştır. Dolayısıyla, uzun süredir bakımının da yapılamaması sebebiyle genel müdür lojmanında yapılması gereken bakım ve onarım işleri teknik heyet raporu ile belirlenmiştir.
Söz konusu bakım ve onarım işlerinin tutarının, haberde yazıldığı gibi 80 milyar lira olmayıp, inşaat devam ettiğinden yaklaşık 30 milyar lira civarında olacağı tahmin edilmektedir.
Ayrıca tadilatı devam eden lojmandaki sözü edilen jakuzi ödemesi de kurum tarafından yapılmamıştır.''

GENEL MÜDÜR MÜŞAVİRLERİNE DE LOJMAN...

Söz konusu apartmanda bulunan lojmanların nasıl ve kimlere tahsis edileceğinin TRT Yönetim Kurulu kararı ile belirlendiği belirtilen açıklamada, lojman tahsisi yapılabilen unvanlar arasında genel müdür müşavirlerinin de bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, bu personelin lojman kullanımı söz konusu olduğunda bakım ve onarımların kendi imkanları ile yapıldığı kaydedildi.
Lojman binasında, mevcut daire durumları ve bina giderleri göz önüne alınarak zaman içinde yine kurumun onayına istinaden Kamu Konutları Yönetmeliği çerçevesinde tadilatlar gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, ''Ayrıca, sözü edilen binada uygun olan dairelerin çoğu yukarıdaki gerekçelerle daha önce birleştirilmiştir. Dolayısıyla kişiye özel herhangi bir uygulama söz konusu değildir'' denildi.

Açıklamada, ayrıca Metin Aydemir'in Yapı İşleri Dairesi Başkan Yardımcısı kadrosundan terfien daha yüksek ek göstergeli Erzurum Bölge Müdürlüğü görevine atandığı, bu atama işleminin lojmanın boşaltılması ile bir ilgisi bulunmadığı bildirildi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber