'Sahte TMSF'ci olayının kahramanı konuştu: Ben de mağdurum

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, bazı kişilerin hazırladıkları sahte TMSF yazılarıyla iş başvurusu yaptıklarını açıkladı. Olaya adı karışan Flash Tv İdare Müdürü Yavuz Yılmaz, "Ben de mağdurum" dedi.

İlginç olayı Habertürk TV'de çıktığı bir programda açılayan Ertürk, Türkiye'de belki de en çok husumete, düşmanlığa maruz kalan kurum olduklarını ifade eden Ertürk, şunları anlattı:

''Bunun yansımaları rakamlarımızda var. On binlerce dava yürüyor. Buralara intikal etmemiş çok sayıda söylenti, çok sayıda bize yönelik komplo var. Mesela sahte TMSF'ciler çıktı piyasaya. Bizlere yakınlığını iddia eden, TMSF'yle bir şekilde ilgisi olan, işi olan insanlardan menfaat temin etmeye yönelen sahtekarlar var. Lütfen TMSF'yle işi olan, TMSF'ye borcu olan insanlar, TMSF'de birilerini tanıdığını lanse ederek kendilerine gelen insanları kovsunlar. Onlar mutlaka sahtekardır, dolandırıcıdır.''

Ertürk, ''sahte TMSF Fon Kurulu kararı''nın da ortaya çıktığını anlatarak, ''Medya sektöründen birisi, bir sahte Fon Kurulu kararı üreterek, ben de gördüm, imzalarımızı benzetememiş... Götürüp bir kuruluşumuza (Beni buraya tayin etti Fon Kurulu) diye. Bir medya kuruluşumuzun yöneticisi bunu yapıyor. Maalesef çok sinematografik bir hayatımız var'' dedi. Ertürk, vatandaşları bu konuda uyanık olmaya davet etti.

O GAZETECİ KONUŞTU: BEN DE MAĞDURUM

Olaya adı karışan Flash Tv İdare Müdürü Yavuz Yılmaz "Ben de mağdurum, belgeyi Başbakanlık basın kadrosunda olduğunu söyleyen Yusuf Oktay hazırladı" dedi.

Habertürk'ün belgeleriyle adını açıkladığı Yavuz Yılmaz şunları söyledi:

"Bana Ankara'da Başbakanlık'ta çalıştığını söyleyen Yusuf Oktay yardımcı oldu. Kendisi TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün hemşehrisi. Bana 'böyle bir niyetin varsa yardımcı olurum' dedi.

'Bu işler tanıdıksız olmaz' diyerek, tamam dedim. Bana belgeyi o verdi. Atamam gecikince şüphelendim, google'dan bu şahsı aradım. Baktım, Abdullah Gül'ün Başbakanlığı döneminde Başbakanlık

Basın ve Halkla İlişkiler kadrosuna atanmış. Onu görünce inandım, belgeyi alıp Mehmet Akif Yaşin'den randevu istedim. "Bende böyle bir karar var" dedim, 'Benim bilgim yok' dedi. O zaman kandırıldığımı anladım.

Şu anda mevcut işime devam ediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber