Başkent'e 56 KM'lik bisiklet yolu yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'in bisiklet altyapısının geliştirilmesi amacıyla yürütülen projeler kapsamında bisiklet yolu güzergahı üzerinde bulunan 5 üniversite ile iş birliği protokolü imzaladı. Proje ile 56 kilometrelik bisiklet yolu yapılacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Eylül 2019 17:34, Son Güncelleme : 04 Eylül 2019 17:37
Başkent'e 56 KM'lik bisiklet yolu yapılacak


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'in bisiklet altyapısının geliştirilmesi amacıyla yürütülen projeler kapsamında bisiklet yolu güzergahı üzerinde bulunan 5 üniversite ile iş birliği protokolü imzaladı.

Protokol törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü A.Haluk Özen, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Gençöz katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Yavaş, bisiklet projelerini önemsediğinin altını çizerek, 30 Ağustos'ta içerisinde bin 500 metrelik yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu bulunan 30 Ağustos Zafer Parkı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yavaş, Ankara'ya bisiklet yollarının kazandırmayı sürdüreceklerini ifade ederek, "Biz de çok heyecanlıyız daha yeni bin 500 metrelik bir bisiklet yolu yaptık. Atıl bir parkı açarak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bisiklet kullananlar hemen parka geldiler. Özellikle çocuklar için çok keyifli oluyor."

BAŞKENT'E 56 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU

Başkent'te 56 kilometrelik bir bisiklet yolunu kapsayan proje, Ümitköy Metro İstasyonu'ndan başlayacak Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Milli Kütüphane ve Ankara Üniversitesi güzergahını takip ederek Gazi Üniversitesi'nde son bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber