İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Selçuk Üniversitesi, ilanda düzeltme yapayım derken, hata yapmayı başardı

Selçuk Üniversitesi ilan ettiği öğretim üyesi kadrolarında düzeltme yapayım derken aynı ilan şartını alakasız iki farklı kadroya yazdı!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Eylül 2019 14:13, Son Güncelleme : 06 Eylül 2019 10:24
Selçuk Üniversitesi, ilanda düzeltme yapayım derken, hata yapmayı başardı

Bildiğiniz gibi, Selçuk Üniversitesinin kişiye özel öğretim elemanı ilanlarını daha evvel farklı tarihlerde yaptığımız haberlerde gündeme getirmiştik.

Bu defa, ilgili üniversite tarafından ilan edilen bir öğretim üyesi kadrosunda yapılan hata mı diyelim dikkatsizlik mi diyelim ne diyelim tam da bilemiyoruz ama başka bir hususu dikkatinize sunacağız.

Selçuk Üniversitesi tarafından 02 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete'de 4 Doçent ve 16 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplamda 20 öğretim üyesi kadrosu ilan edilmişti. Ancak, ilgili üniversite çok kısa süre sonra ilanda yer alan üç doktor öğretim üyesi kadrosunda düzeltme ilanı vermiş, bu durumda bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Düzeltme ilanını incelediğimizde; aşağıdaki resimden de görüleceği üzere; Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi kadrosu ile Kulu Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Doktor Öğretim Üyesi kadrosunun özel şartlarının hayatın olağan akışına aykırı bir şekilde birebir aynı olduğunu görüyoruz.

Beslenme ve Diyetetik ile Dış Ticaret gibi birbirinden çok alakasız iki bölüme özel şart olarak "Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak. Nanopartiküllerin hücre içine alım mekanizması konusunda çalışması bulunmak" ifadesinin birebir yer alması maalesef bir memurun KOPYALA-YAPIŞTIR faciası olduğunu gözler önüne sermektedir.

Her insan hata yapabilir hiç kimse kusursuz değildir; ancak üç kadroluk bir düzeltme metninde iki kadroya aynı özel şartın yazılarak, böyle bir hatanın köklü bir kurum olan Selçuk Üniversitemiz tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilerek tüm kamuoyunun istifade ettiği Resmi Gazete'de yayımlatılmasına diyecek bir söz de açıkçası bulamıyoruz.

İşin bir başka boyutu ise Selçuk Üniversitesi bütçesinden bu hatalı ilanın bedeli Cumhurbaşkanlığına ödeneceği gibi, bu durumda yeni bir düzeltme de artık şart olduğundan ayrıca bir ilan bedeli daha ortaya çıkmıştır. Üniversite yönetimi bu hatalı ilanın sorumlusu kimse ilgili hakkında disiplin işlemlerini başlatarak, ayrıca ilan bedelinin ücretini sorumlusuna rücu etmesinde fayda vardır.

Diğer taraftan, Beslenme ve Diyetetik Bölümüne ilk çıkılan ilanda özel şart olarak "Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans mezunu olmak, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Programlarında doktora derecesine sahip olmak." ifadesi yer alırken; düzeltiyim derken göz çıkartan ilanda ise; "Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak. Nanopartiküllerin hücre içine alım mekanizması konusunda çalışması bulunmak" şartı yer almıştır.

Uzun lafın kısası, üniversite genel şekilde çıktığı bir ilanı kişiye özele dönüştürürken tabiri caizse DUVARA TOSLAMIŞTIR!

Son olarak, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenerek üniversitelerle paylaşılan Sağlık, Sağlıkla İlgili veya İlişkili Programlarda Eğitim ve Öğretime Başlanması ve Sürdürülmesi İçin Asgari Koşullar ve Genel İlkelere bakıldığında; Beslenme ve Diyetetik Bölümüne alınacak öğretim üyelerinin alanları içerisinde Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı yer almamaktadır. Halihazırda hiç öğretim üyesi bulunmayan Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümüne asgari koşullarda bulunmayan alakasız bir alandan atama yapılmasının hedeflendiği düşünülmektedir.

Ne diyelim gülelim ağlanacak halimize!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber