Ekonomik kriz buluşları artırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLKOKUL MEZUNU GARSON BENZİNLİ JENERATÖRÜ LPG'YE DÖNÜŞTÜREREK ELEKTRİK ÜRETİMİNDE YÜZDE 60 TASARRUF SAĞLADI

Ekonomik krizler yeni buluşları hızlandırdı. Aydın'ın Köşk İlçesine bağlı Akçaköy sınırları içerisinde bulunan elektriksiz bir restoranda garson olarak çalışan 48 yaşındaki ilkokul mezunu Hüseyin İnan, buluşu sayesinde elektrik üretiminde yüzde 60 oranında tasarruf sağladı. İnan'ın bu buluşu sayesinde restoranın işletme giderlerinde de ciddi bir düşüş yaşandı.

Çocukluğundan beri motor ve aksamlarına karşı merakı olduğunu, ancak okuyamadığı için bugüne kadar değişik işlerde çalıştığını belirten Hüseyin İnan, "Çalıştığım restoranda elektrik olmadığı için enerji ihtiyacımızı jeneratörle karşılıyoruz. 24 saat jeneratör çalıştığı için elektrik üretimi için harcadığımız benzin işletmenin en önemli masrafları arasında yer almaya başladı. Bu sorunu nasıl çözeriz diye düşündük. İşletmenin yanında bulunan dereye elektrik üretimi için çark yerleştirdik. Kuraklık

nedeniyle sular azalınca derenin suyu çarkı döndürmedi. Ben de benzinli araçlar LPG ile çalışıyorsa benzinli jeneratör de LPG ile çalışır mantığını yürütüp jeneratörü mutfak tüpüne bağladım. Şu an LPG ile elektrik üretiminde yüzde 60 oranında tasarruf sağladık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber