KESK'ten grev çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'e grev çağrısı yaptı ve "Gelin birlikte grev yapalım, hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanalım" dedi.

KESK Genel Başkanı Tombul, Kızılay'da "Sözleşmeli çalışmaya hayır. İş güvenceli ve kadrolu istihdam istiyoruz" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Hükümet ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmelerin "orta oyununa dönüştüğünü" savunan Tombul, görüşmelerden sonuç elde etme imkanı olmadığını ileri sürdü.

Kamuda 100 bini aşkın memurun sözleşmeli statüde çalıştığını anlatan Tombul, bu sayının devletin artan sayıda sözleşmeli personel alımı ve özelleştirmelerle beraber hızla arttığını iddia etti. Sözleşmeli personelin iş güvencesinin, tayin ve atama hakkının, kimi sosyal haklarının ve fazla mesai, yolluk ve harcırah haklarının olmadığını belirten Tombul, "Bu eşitsizlikler çalışma barışını bozuyor. Bu uygulamaları hak etmiyoruz. Bu uygulamaları tersine çevirene kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Tombul şöyle devam etti:

"Grev ve toplu sözleşme hakkımız var. Bu hakkımız meşrudur. Toplu sözleşme hakkımızın önündeki engel, Hükümet'in siyasal tutumudur. Gelin, birlikte tutum alalım. Hükümeti masada toplu sözleşmeye zorlayalım. İnsanca yaşam taleplerimizin karşılanması için ortak tutum alalım ve hükümeti zorlayalım. Gelin birlikte grev yapalım, hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanalım."

Tombul, 24 Ağustosta, başta Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve İzmir olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanında alanlara çıkacaklarını ve 27 Ağustosta da İstanbul'dan Ankara'ya "İnsanca yaşam için toplu sözleşmeye" yürüyüşü gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber