Tezsiz yüksek lisans yapanlar, 'uzman öğretmenlik'te az da olsa ödüllendirilmeliydi!

Haber Giriş : 27 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben dokuz senelik öğretmenim. Branşım dışında tezsiz yüksek lisans yaptım. Şu anda da doktoraya başlıyorum.

Tezli yüksek lisansta tez hazırlanırken yeni sisteme göre bizler de proje hazırladık. Bunun yanında daha fazla ders okuduk. Kaldı ki tüm bunların yanında diplomalardan geçen yıl tezsiz kelimesi de kaldırılarak artık eşit diploma veriliyor. Eşit olduğu içinde önceki yıllarda kabul edilmeyen doktora programlarına artık isteyen herkes girme hakkına sahip.

Şimdi şunu sormak istiyorum: Ben (bilimsel hazırlık sınıfı dahil olmak üzere) iki buçuk sene yüksek lisans yapacağım, yanında beş yıl doktora yapacağım ama Milli Eğitim Bakanlığı bana tezsiz yüksek lisans yaptın diye "Uzman Öğretmenlik" vermeyecek. Uzmanlık için hiçbir şekilde dikkate alınmayacak, puan katkısı olmayacak. Bari tezliler şu kadar puan alır tezsizler şu kadar puan alır desinler.

Zaten dökülen bir eğitim camiasında kendini geliştirenler azıcık olsun "ödüllendirilsinler". Beni teşvik etmeyen bir kuruma ben ne kadar hizmet edebilirimki. Acaba ben kendimi geliştirmek, yetiştirmek için çok safça bir harekettemi bulunuyorum. Bu ne mantıktır, böylemi çağı yakalayacaklar, benim bin bir zahmetle yaptığım çalışmaların karşılığı hiç mi olmayacak?

Bu mantıkla öğretmenliğe iki tane kariyer değil iki bin tane kariyer getirilse hiç bir başarı ve verim sağlanamayacaktır. Ben yüksek lisansı bitireceğim, diplomamda uzman yazacak, doktora yapmak için bin tane zahmetin yanında kısıtlı olan öğretmen bütçemle branşımdan farklı alanda da olsa doktora yapmak için uğraşacağım ama bunun milli eğitim açısından hiçbir anlamı olmayacak. Yazık. Zaten bunun yüzünden de yetişmiş elemanlar maalesef kendi kurumuna hizmet etmiyor, kapanın elinde kalıyor.

Saygılarımla

Ömer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber