Kilis 7 Aralık Üniversite'si yeni eğitim-öğretim yılına hazır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kısa bir süre önce kurulan Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde daire başkanlıklarının oluşturulması için çalışma başlatıldı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekaleten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci'nin atanmasından sonra yeni kurulan üniversitede daire başkanlıklarının oluşturulması ve üniversitenin yapılandırılması için Gaziantep Üniversitesi'nden uzman bir ekip, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne gelerek incelemelerde bulundu.

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dair Başkanı Mehmet Sayar, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Halit Kankaya, Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Celal Dikici, Kütüphane Daire Başkan Vekili Davut Kunu, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Cevdet Erleblebici, Strateji Daire Başkan Vekili Bekir Höbek, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ökkeş Can ve Personel Daire Başkan Vekili Melek İnanç, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde incelemelerde bulundu.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Karataş, yaptığı açıklamada, Kilisliler'in yüksek öğrenime büyük destek verdiklerini vurgulayarak, "Kilis'te, yüksekokullar ile fakülteleri Kilisli işadamları yaptırdı. Kentteki ilk, orta dereceli ve yüksek öğrenimdeki okulların yüzde 90'ını işadamları yaptırdı. Kilis Üniversitesi'nin altyapısının oluşmasında büyük katkı sağladılar. Yakında üniversitenin lojmanlarının temeli atılacak. Kilis'te, eğitime yardım denince akan sular duruyor. Kilis

7 Aralık Üniversitesi'nin kurulmasından sonra şimdi kurumsallaşması gerekiyor. Bir an önce kadroların ve ödeneklerin serbest bırakılması ve yeni yapılanmanın hızla tamamlaması gerekiyor. Biz Kilisliler'e güveniyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber