'Mesleki oda başkanlıkları kaldırılsın' kampanyası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, meslek odalarının çoğunun anlamsız ve getirisinin olmadığını belirterek, bu odaların bir an evvel kanunla iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Merkezi Mersin'de bulunan ÇETKODER tarafından, mesleki odaların kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Halktan gelen talep üzerine imza kampanyası başlattıklarını söyleyen ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Vatandaşlar Mersin'de bulunan genel merkez binamıza gelerek açtığımız platforma imzasını atabilir. Üyesine faydası olmayan odaların kimseye hayrı yok. Amacımız bir tüketici kuruluşu olarak, işsizlik ve açlıktan zor duruma düşen esnaf ve sanayicinin sesi olmak" dedi.

Ayda 8-10 bin YTL aylık alan oda başkanları olduğunu belirten Göktaş, "Bu odalar esnaf ve sanayicinin aidatları ile ayakta duruyor. Esnaf ve sanayici odaların ise üyeleri için yaptığı hiçbir şey yok. Üyesi olan esnaf ve sanayici perişanken onlar saltanat sürüyor. Bir kez daha her biri birer tüketici olan esnaf, sanayici ve serbest meslek sahibi kişiler için, Hükümetten ve yetkililerden bu meslek odalarının kaldırılmasını ve onların üyeleri için yaptıkları yasal işlemleri devletin yapmasını talep

ediyoruz" diye konuştu.

Mersin'den sonra 41 ilde daha stant açacaklarını anlatan Göktaş, bu stantların 2 ay boyunca imzaya açık kalacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber