FETÖ il imamının 12 yıllık hapis cezası Yargıtay'ca onandı

FETÖ'nün il imamı bazında verilen ilk mahkeme kararı Yargıtay'da onandı. Yüksek mahkeme Yalova imamı olarak yargılanan sanığa verilen 12 yıl 6 aylık hapis cezasını yerinde buldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2019 09:21, Son Güncelleme : 10 Eylül 2019 09:27
FETÖ il imamının 12 yıllık hapis cezası Yargıtay'ca onandı

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Yalova'daki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında "il imamı" olduğu belirlenerek tutuklanan sanık Aziz Küçükgök'ün yargılaması tamamlandı.

FETÖ'yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel bir okulda yöneticilik yapan Küçükgök'e ilk dereceli mahkemenin verdiği 12 yıl 6 ay hapis cezası kararına sanık avukatı, Bursa Bölge Adliyesi 2. Dairesine itirazda bulundu. Ancak istinaf mahkemesi itirazı reddedince sanık avukatı bu kez Yargıtay 16. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

"VERİLEN HUKUKA UYGUN"

Yargıtay 16. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan itiraz başvurusu reddedilerek, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla verilen 12 yıl 6 ay hapis cezası yerinde bulunarak onandı.

FETÖ yapılanmasına ve sanık Küçükgök'ün bu yapılanma içindeki pozisyonuna değinilen Yargıtay kararında, "2014-2015 yıllarında Yalova il imamı olan sanığın, örgütün hiyerarşik yapısı içerisindeki konum ve görevleri, sorumluluk sahalarında sevk ve idare ettiği örgütsel faaliyetlerin süre, önem ve yoğunluğu da gözetildiğinde örgüt yöneticisi olarak kabulünde bir isabetsizlik bulunmamakta" denildi.

YÜKSEL TEMEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber