İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Wolkswagen'in logosu değişti

Otomobil devi Volkswagen, yenilediği logosunu tüm dünyaya duyurdu. Şirket için üçüncü devrim niteliğinde olan elektrik motorlu araç döneminin başlaması nedeniyle yapılan logo değişikliği, Volkswagen'in otomobil sektörüne bakış açısını değiştireceğini gösteriyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Eylül 2019 11:53, Son Güncelleme : 10 Eylül 2019 12:14
Wolkswagen'in logosu değişti

Alman otomobil devi Volkswagen, geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yaparak 12-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan IAA Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni otomobili "ID.3"ü tanıtacağını ve şirketin yeni logosuyla ilgili açıklamalarda bulunacağını açıklamıştı. Şirket şimdi, yeni logosunu tüm dünyaya duyurdu.

Elektrik motorlu araç sektörünün gelişmesiyle birlikte otomobil devleri, tamamen elektrik motoruna sahip olan veya hibrit (hem petrol türevi yakıt hem de elektrik enerjisi) modelleri üretmeye başladılar. Tüketiciler tarafından da yoğun ilgi gören elektrik motorlu otomobiller, henüz tam olarak kendilerini ispatlamamış olsalar da düşük enerji tüketimleri ve sağladıkları teknolojik yeniliklerle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyorlar. Rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen Volkswagen de elektrik motorlu modeli ID.3'le bu akıma ayak uydurmak istiyor. Aslına bakacak olursak şirketin logo değişikliğine gitmesinin altında yatan sebep ID.3'ün ta kendisi.

Volkswagen tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, bugüne dek üç büyük devrim geçirdi. Bunlardan ilki Volkswagen'in en klasik modeli "Beetle", ikincisi tahmin edebileceğiniz gibi "Golf", üçüncü devrimse elektrik motorları. Hem yeni teknolojilerin hem de otomobil sektörüne yeni bir bakış açısına neden elektrik motorlu otomobil dönemine giriş yapan otomobil devi, logosunu da bu yüzden değiştirmiş durumda.

Otomobil devinin daha önceki yaptığı açıklamalarda yeni logonun daha sade ve daha kullanışlı olacağını, iki boyutlu bir yapıyla geleceğini ve hem günlük yaşamda hem de internet ortamında bu logonun kullanımının fazlasıyla kolay olacağını açıklamıştı. Volkswagen'in yeni logosu, daha önce yapılan tüm açıklamaları karşılıyor. Dilerseniz şimdi, Volkswagen'in yeni logosuna bir bakış atalım.

Aslına bakacak olursak otomobil devinin yeni logosu, mevcut logonun düz hatlara sahip bir şekli. "W" ve "V" harflerinin sabit kaldığı logoda yazı şeklinin ve dairesel yapının az da olsa değiştiği açıkça görülebiliyor. Ancak bu logonun altında yatan anlamlar, Volkswagen için çok büyük yenilikler ve değişiklikler anlamına geliyor.

Volkswagen'in yeni logosu ilk olarak karşımıza, ID.3 modelinde çıkacak. ID.3'ün ardından Volkswagen, dünya genelindeki satış noktaları ve yetkili servislerinde yeni logonun kullanımına başlayacak. 2020 yılının ortalarına geldiğimizdeyse tüm Volkswagen modelleri, otomobil devinin yeni logosunu kullanmaya başlamış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber