Bakan Pekcan ABD Ticaret Bakanı'na Türkiye'nin talebini açıkladı

Bakan Pekcan: İlave gümrük vergilerinden ülkemizin muaf tutulması talebimizi paylaştık" dedi. ABD Ticaret Bakanı Ross ise, "Amacımız iki ülke arasında 100 milyar hedefe ulaşmak amacımız" ifadesinde bulundu.

Haber Giriş : 10 Eylül 2019 12:24, Son Güncelleme : 10 Eylül 2019 12:26
Bakan Pekcan ABD Ticaret Bakanı'na Türkiye'nin talebini açıkladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, ABD ve Türkiye ticaret hedefleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sektörel komiteler kurulmasına karar verildiğini duyuran Bakan Pekcan, "İlave gümrük vergilerinden ülkemizin muaf tutulması talebimizi paylaştık" dedi. ABD Ticaret Bakanı Ross ise, "Amacımız iki ülke arasında 100 milyar hedefe ulaşmak amacımız" ifadesinde bulundu.

6 Eylül tarihinde Yunanistan'ın başkenti Atina'dan tarifeli uçakla İstanbul Havalimanı'na gelen ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan 5 günlük süreçteki görüşmelerine ait çalışmaları ortak basın toplantısında duyurdu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıklamasından notlar;

* Sektörel komiteler kurulmasına karar verdik. Türk ve ABD'li firmaları bir araya getirecek bu komiteler sonuç odaklı çalışacak. Karşılıklı ticareti artırma amacındayız. Sayın Ross'un ülkemizin potansiyeline şahit olduğunu düşünüyorum. Yatırım işbirliğinin önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini düşünüyorum.

İLAVE GÜMRÜK VERGİLERİNDE MUAFİYET İSTEDİK

* Sektörlerin kapasitesini artırarak ABD'ye ürün tedarik etmeye hazır olduğumuzu ifade ettik. İlişkilerimizdeki bazı sıkıntıların aşılmasında ticaretimize olumlu yansımalarını olduğunu düşündük. Otomotivdeki eylem ve önemlere değindik. Bu kapsamda özellikle 232 olan ilave gümrük vergilerinden ülkemizin muaf tutulması talebimizi paylaştık. 100 milyar dolarlık hedefimiz için bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. En çok potansiyele sahip sektörlerden biri sivil havacılık sektörüdür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber