KPSS'deki "muhafazakâr demokrat" sorusu TBMM'ye taşındı

Haber Giriş : 28 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binlerce kişinin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) bir soru, tartışmalara yol açtı. ?Aşağıdaki siyasi partilerden hangisi, muhafazakâr demokrasi kavramını siyasal duruşunun temel öğelerinden biri olarak tanımlamaktadır?? şeklindeki soruya CHP tepki gösterdi.

Konuyu Meclis'e taşıyan CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Güler, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması talebiyle soru önergesi verdi. Güler, ?Bilimsel bir kurum olan ÖSYM Başkanlığı daha tanımı tam olarak yapılmamış, sübjektif değerlendirmelere açık muhafazakar demokratlığın tanımını nasıl yapmaktadır? Eğer bu sorunun cevabı AKP ise, birçok siyasi partinin kendini muhafazakar demokrat olarak tanımladığı ülkemizde, ÖSYM Başkanlığı hangi kriterlere dayanarak muhafazakar demokratlığı tek bir partiye indirgeyebilmiştir?? sorularına cevap istedi.

11 Temmuz'da yapılan sınava, Türkiye genelinde 1 milyon 731 bin 737 kişi katıldı. Sorular, Genel Yetenek ve Genel Kültür kategorilerine ayrıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenlerin bu sınavda başarılı olması gerekiyor. ÖSYM tarafından sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra başvurular 1-10 Eylül 2004 tarihleri arasında yapılacak. 2004-KPSS sonuçları ise sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olacak.

KPSS'de tartışılan soru

Aşağıdaki siyasi partilerden hangisi, muhafazakar demokrasi kavramını siyasal duruşunun temel öğelerinden biri olarak tanımlamaktadır?

A) Milliyetçi Hareket Partisi
B) Doğru Yol Partisi
C) Anavatan Partisi
D) Adalet ve Kalkınma Partisi
E) Demokrat Parti

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber