İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eğitim Sen, üyesi öğretmenlerden 10 görevi yapmaması istedi

77 bin üyeli KESK'e bağlı Eğitim Sen, üyesi olan öğretmenlerin 10 görevi yapmamasını istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Eylül 2019 15:00, Son Güncelleme : 10 Eylül 2019 15:02
Eğitim Sen, üyesi öğretmenlerden 10 görevi yapmaması istedi

1 milyondan fazla personelin olduğu eğitim hizmet kolunda örgütlü olan KESK'e bağlı Eğitim Sen, 77 bin üyeye sahip... Eğitim hizmet kolunda Eğitim Bir Sen'in 433 bin, Türk Eğitim Sen'in ise 207 bin üyesi bulunuyor.

Eğitim Sen, geçtiğimiz günlerde aldığı kararla, üyesi olan öğretmenlerin bazı görevleri yapmamasını istedi.

İşte sendikadan yapılan açıklamada, yerine getirilmemesi istenen görevler:

- Anayasada tanımlanan angarya yasağının ihlali niteliğinde, sendikamız üyesi öğretmenlerin mesai saatleri dışında resen görevlendirildikleri hizmet içi eğitimlere, kurslara, seminerlere ve protokollere ve projelere bağlı olarak planlanan etkinliklere 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar katılmamaları kararı alınmıştır.

- Rehber öğretmenlerin görevlerini kesintiye uğratacağından, çocuğun üstün yararı gözetilerek 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar sendikamız üyesi rehber öğretmenlerin nöbet tutmaması kararı alınmıştır.

- Öğretmenlere istekleri dışında verilen, ev ziyaretleri ve eğitim koçluğu gibi görev tanımlarıyla uygun olmayan, hukuka aykırı görevlendirmelerin 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar yerine getirilmemesi kararı alınmıştır.

- Tam gün eğitim yapılan okullarda, sendikamız üyesi öğretmenlerin, öğle tatillerinde temel gereksinimlerini karşılayabilmeleri için gerekli planlama okul idaresince yapılmamışsa, nöbet görevlerini 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar yerine getirmemesi kararı alınmıştır.

- Sendikamız üyesi öğretmenlere aynı hafta içerisinde verilen ikinci ve daha fazla nöbet görevlerini 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar yerine getirmemesi kararı alınmıştır.

- Sendikamız üyesi öğretmenlerin, kendi okulları dışında re'sen verilen pansiyon nöbetlerini 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar yerine getirmemesi kararı alınmıştır.

- Öğretmenlerin nöbet görevleri arasında yer almayan ancak yapmaya zorlandıkları okul servis araçlarının plakasının not edilmesi, servis aracının sürücüsünün ve servis aracının kontrol edilmesi; öğrencilerin servis aracından inmesi ve araca binmesine nezaret edilmesi ve servis araçlarının gelmesine kadar geçen süre içerisinde öğrencilerle beraber beklenmesi şeklinde okul idarelerince verilen görevlerin sendikamız üyesi öğretmenlerce 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar yerine getirilmemesi kararı alınmıştır.

- Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında her eğitim-öğretim yılında doldurulan "Öz Değerlendirme Formlarının" 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı boyunca sendikamız üyelerince doldurulmaması kararı alınmıştır.

- Kişisel veriler içeren, öğretmenin görev tanımı içerisinde yer almayan ve zorunlu tutulan anketlerin üyelerimiz tarafından 2019-2020 eğitim-öğretim yılı boyunca doldurulmaması kararı alınmıştır.

- İYEP kapsamında öğretmenlere istekleri dışında görev verilmesi durumunda, sendikamız üyesi öğretmenlerin 2019-2020 eğitim-öğretim yılı boyunca bu görevleri yapmaması kararı alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber