Teziç imam hatibe özel statü önerdi

Haber Giriş : 28 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmam hatiplere sınavla ve sınırlı sayıda öğrenci alınmasını öneren Prof. Dr. Teziç, bu okulları seçenlere Arapça, İbranice ve Latince öğretilebileceğini söyledi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Türkiye'de meslek liseleri ile genel liselere devam eden öğrencilerin oranlarının belli bir dengeye oturması gerektiğini ifade etti. Katsayılarla ilgili kanunun çıkmamasının Türkiye'yi büyük bir badireden kurtardığını belirten Teziç, 'Yoksa bu oran genel liseler boyutunda yükselecekti' dedi.

Hükümetle gerginlik yaşamak istemediklerini söyleyen Teziç, tartışmalardan sonra Başbakan Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Çelik ile görüşmediğini de belirtti. İmam hatipler için özel bir düzenleme öneren Teziç, 'Çok iyi bir sınavla ve sınırlı sayıda öğrenci alınmasından yanayım. Bu okullarda, Arapça, Farsça, İbranice, Latince, bir-iki batı dili çocuklara öğretilir. Mezunlar da, Batı'daki üniversitelerde okuyup gelişmelerini sağlayabilirler' diye konuştu.

ÖSS'de sıfır alanların, ortaöğretimin ihmal edildiğini ortaya koyduğunu belirten Teziç, ağır ders yüküyle ortaöğretim yapılmaması gerektiğini söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber