AYM, 3 savcının FETÖ'den tutuklamasında tazminat kararı verdi

Anayasa Mahkemesi, 15 Temmuz FETÖ darbesi sonrasında, haklarında tutuklama kararı uygulanan 3 savcıyla ilgili incelemesinde, suç işlendiği dair belirti bulunmamasına rağmen tutuklama kararı verilmemesiyle, başvurulara tazminat ödenmesine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Eylül 2019 11:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM, 3 savcının FETÖ'den tutuklamasında tazminat kararı verdi

Anayasa Mahkemesi, 15 Temmuz FETÖ darbesi sonrasında tutuklanan, 3 savcının dosyasını görüştü.

Serik Cumhuriyet Savcısı iken tutuklanan Mustafa Akçay hakkında, suç işlendiğine dair belirti olmamasına verilen tutuklama kararı nedeniyle 27 bin 500 TL tazminat ödenmesine karar verildi. Tıklayınız.

Son olarak Artvin Cumhuriyet savcısı iken tutuklanan E.A. hakkında, soruşturma makamlarının suç işlendiğine dair belirtiler somut olarak ortaya konmadan tutuklama tedbiri verildiği için oyçokluğuyla 27 bin 500 TL tazminat ödenmesine karar verildi. Tıklayınız.

Son olarak Alaşehir Cumhuriyet savcısı iken görev yapan Ali Aktaş hakkında suç işlendiğine dair belirtiler somut olarak ortaya konmadan tutuklama tedbiri verildiği için oyçokluğuyla 20 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi. Tıklayınız.

Anayasa Mahkemesini bugün yayımlanan bir diğer kararında ise avukat olarak görev yapan Bekir Mustafa Yılmaz'ın dosyası karara bağlanmıştır. Tutuklama kararının hukuki olmaması nedeniyle 25 bin TL tazminat ödenmesine karar verilmiştir. Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber