KKTC'de ard arda patlamalar
KKTC'nin Girne şehrinde Çatalköy bölgesindeki askeri bölgede sebebi henüz bilinmeyen patlamalar meydana geldi. Askeri bölge yakınındaki 5 yıldızlı bir otelin boşaltıldığı belirtildi.

Olayla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özerzay, "Girne'nin doğusunda kısa bir süre önce maalesef askeri bölge içerisinde bir cephanelikte yangın çıkmış ve arka arkaya patlamalar meydana gelmiştir. Gerek askeri yetkililerimiz, gerekse polis genel müdürlüğü ile temas halinde olaya müdahale ediyoruz. Sağlıklı bilgiye ulaşır ulaşmaz kamuoyu ile paylaşacağız. Az sonra ben de bölgede olacağım." Şeklinde yazılı bir açıklama yaptı.
CAN KAYBI YOK
KKTC Başbakan Yardımcısı Özersay yaptığı açıklamada ilk belirlemede can kaybının olmadığını ancak patlamanın şiddetiyle yaralanan vatandaşların olduğunu ifade etti. Yangın sonrasında bölgedeki vatandaşların tedbir amacıyla köy dışına çıkartıldığını açıklayan Özersay, etrafa yayılan bir yangının olmadığını dile getirdi.
YETKİLİLER BÖLGEDE
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve ülkede görev yapan üst düzey askeri yetkililer olay yerine geldi.