Çorba Çeşmesi yoksulların karnını doyuracak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşehir Belediyesi ve Senarist Levent Kazak'ın ortak düzenlediği proje sayesinde açılan Çorba Çeşmesi, günün 24 saatinde yoksulları ücretsiz olarak doyuracak.

Konya'nın Akşehir ilçesi, Onur Günü için Çoban Çeşmesi isimli bir yer açmayı hedefliyor. Yoksullara yönelik olarak hayata geçirilen sosyal proje kapsamında açılan yer, sokakta aç kalan vatandaşların karnını doyuracak. Proje kapsamında açılan Çorba Çeşmesi, aç kalan vatandaşlara 24 saat boyunca çorba içme imkanı sağlayacak. Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu ve Senarist Levent Kazak'ın öncülük ettiği proje, 24 Ağustos Akşehir Onur Gününde hizmete açılacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, "Çorba Çeşmesi'ne gelen yoksul, karnını çorba ve besin değeri yüksek kepek ekmeği ile ücretsiz doyurabilecek. Burada sadece mercimek çorbası olacak. Gelir durumu iyi olanlar da çorba içecek, ancak onlar için bu hizmet ücretli olacak. Onların destek olarak vereceği her para yoksula yardım olarak geri dönecek. Çorbacı olarak, mülkiyeti bize ait olan bir dükkanı restore ettirdik. Aynı anda 20 kişinin çorba içebileceği yere gelenler kısa sürede karnını doyurup çıkacağı için 20 kişilik alan yeterli olacak" şeklinde konuştu.

Bu tür sosyal projelerin bütün ülke çapında uygulanması gerektiğini vurgulayan Baloğlu, bu yöntemle maddi geliri iyi olan vatandaşların, yoksul vatandaşlara destek olacağını dile getirdi. Projeye destek veren senarist olan Levent Kazak bu çeşmenin para ve açlık arasındaki ilişkiyi ortadan kaldıracağını söyledi. Kazak, "Çorba Çeşmesi sayesinde dilencilik ve bazı suç oranları konusunda istatistiksel bir azalma olacağını düşünüyoruz. Bu proje ülke geneline yayılırsa, yoksul her yerde karnını doyurabileceği bir Çorba Çeşmesi bulursa önemli bir aşamayı geçmiş oluruz" dedi.

Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü, Neredesin Firuze, O şimdi Asker ve O şimdi Mahkum gibi filmlerin senaryosunu yazan Kazak, bu tür çalışmalara her zaman destek olacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber